Haftanın ikinci gününden tüm blog arkadaşlarıma merhaba demek istiyorum.Güzel ve sağlıkla dolu günler geçiriyor olmanızı diliyorum.Bugün kereviz yemeği yaptım.Ailece çok sevdiğimiz bir lezzet .Ben kereviz ile -tam hatırlayamıyorum ama- altı yada yedi yıl önce tanıştım.Bin pişman oldum daha önce tanışmadığıma.Şimdilerde çorbasından yemeğine en sevdiğim lezzetler arasında.Sevmeyen ,yemeyen varsa ısrarla tavsiye ederim.
YEMEĞİMİZ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:
-2 Orta boy kereviz
-2 Orta boy patates
-1Soğan
-1 Yemek kaşığı salça
-3 Yemek kaşığı sıvıyağ
-Tuz
TERBİYESİ İÇİN:
-1 Limon suyu
-1 Yumurta sarısı
YAPIMINA GELİNCE:
-Önce kerevizlerimizi soyup yıkadıktan sora yarım limonun suyunu sıktığım suya küçük küçük doğradım.Bu arada beklerken kararma yapmasınlar diye limonlu suda beklettim.Gerçi çok beklemelerine gerek kalmadı.
-Soğanı yemeklik doğradım.Tenceremize sıvıyağ ile alıp hafif kavurdum
-Patatesleri soyup,yıkayıp yemeklik doğradım.
-Kavrulan soğanlara salçayı ilave edip biraz daha kavurdum.Ve patatesle kerevizi birlikte ilave ettim.Salça ile onlarıda kavurduktan sonra suyunu ilave ettim.Yaklaşık orta hararetli ateşte 25 dk da pişti .Tuzunu ilave ettim.1 Yumurta sarısı ile yarım limonun suyunu çırptım.Biraz soğuk su biraz yemeğin suyundan ilave ettim.karıştırdım.Yumurtalı karışımı yemeğe ilave ettim.Bir iki kere karıştırıp yemeği ateşten aldım.Ve yemeğimiz servise hazır hale geldi.Kereviz yaprakları ile süslemeyi seviyorum.Ama bu kerevizler yapraksızdı.Bende nane serptim.
YEMEĞİMİZ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:
-2 Orta boy kereviz
-2 Orta boy patates
-1Soğan
-1 Yemek kaşığı salça
-3 Yemek kaşığı sıvıyağ
-Tuz
TERBİYESİ İÇİN:
-1 Limon suyu
-1 Yumurta sarısı
YAPIMINA GELİNCE:
-Önce kerevizlerimizi soyup yıkadıktan sora yarım limonun suyunu sıktığım suya küçük küçük doğradım.Bu arada beklerken kararma yapmasınlar diye limonlu suda beklettim.Gerçi çok beklemelerine gerek kalmadı.
-Soğanı yemeklik doğradım.Tenceremize sıvıyağ ile alıp hafif kavurdum
-Patatesleri soyup,yıkayıp yemeklik doğradım.
-Kavrulan soğanlara salçayı ilave edip biraz daha kavurdum.Ve patatesle kerevizi birlikte ilave ettim.Salça ile onlarıda kavurduktan sonra suyunu ilave ettim.Yaklaşık orta hararetli ateşte 25 dk da pişti .Tuzunu ilave ettim.1 Yumurta sarısı ile yarım limonun suyunu çırptım.Biraz soğuk su biraz yemeğin suyundan ilave ettim.karıştırdım.Yumurtalı karışımı yemeğe ilave ettim.Bir iki kere karıştırıp yemeği ateşten aldım.Ve yemeğimiz servise hazır hale geldi.Kereviz yaprakları ile süslemeyi seviyorum.Ama bu kerevizler yapraksızdı.Bende nane serptim.
ellerine sağlık canım çok seviyorum bende kerevizi şifa olsun:))
YanıtlaSilbende keravizi cok severim
YanıtlaSilozellikle biz kuskus yelegi yapariz onda cok guzel olur
patatesliside cok guzel olur ama ben daha once patlicanla yaptim oda guzel oluyor
ellerine saglik olsun
Sanırım bu akşam menüsünde bizde de kereviz olacak... Ben de senin gib geç tanıştım ve çok sevdim... Ellerine sağlık, Sıcacık Sevgiler...
YanıtlaSilanneçiğim çok güzel yapar bende yerim...seninde ellerine sağlık..
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok güzel olmuş. Afiyetler olsun.
Sevgiyle kal.
kereviz mevsimi heyo :)Elelrine sağlık arzucum
YanıtlaSilhemde terbiyeli böylesini çok daha çok severim..
YanıtlaSilellerine sağlık canım
sevgiler..
yemek olarak pek sevmesemde salatasına bayılırım kerevizin
YanıtlaSilellerine sağlık ,sevgiler...
Arzucum tamda mevsimi ellerine sağlık
YanıtlaSilafiyet bal olsun
sevgiler
Yaşasın artık bol bol kereviz yiyebileceğiz:) Ellerine sağlık nefis duruyor...
YanıtlaSilkerevizin yemeğini hiç yemedim ama en kısa zmanda yemeliyim. ellerine sağlık.
YanıtlaSil