Herkese iyi hafta sonları diliyorum.Patlıcanlı yemekleri çok sevdiğimi her fırsatta söylüyorum.Bu yemeği yapalı çok oldu ,yayınlamak bugüneymiş.
MALZEMELERİMİZ:
-3 Patlıcan
-2 çorba kaşığı un
-3 Çorba kaşığı margarin
-2Su bardağı süt
-3 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
-Yarım limon
-Tuz ,karabiber
-500 Gr kuşbaşı kuzu eti
-2 Soğan
-2 Domates
-2 Çorba kaşığı margarin
YAPILIŞI:
-Patlıcanları yıkayıp ,kuruladıktan sonra ateşte közleyelim.Kabuklarını soyduktan sonra renginin beyaz olması için 15 dk limonlu suda bekletelim..Patlıcanların suyunu sıkıp ince ince kıyalım..
-Kısık ateşte margarini tencereye alalım ve unu ilave edip kavuralım.
-Kıyılmış patlıcanlarıda tencereye alalım.
-Tahta kaşıkla devamlı karıştırdıktan sonra soğuk sütü ilave edelim.
-Tuzuda ilave edelim.
-Sütü patlıcanlara iyice yedirerek koyu bir bulamaç elde edelim.
-Tencereyi eteşten aldıktan sonra kaşar peynirini ilave edelim.Ve beğendiyi servise hazır hale getirelim.
-Diğer yandan eti,yemeklik doğranmış soğanı,margarini tencereye alıp 1 su bardağı su ile 15-20 dk pişiriyoruz.Küçük doğranmış domates,tuz,karabiber ,bir bardak sıcak su ilave ederek Tencerenin kapağını kapatıyoruz.Kısık ateşte yaklaşık bir saat pişiriyoruz.Servis tabağımıza Etimizden alıp etrafınada beğendiyi yerleştirerek servis yapıyoruz.AFİYET OLSUN.
Ellerine sağlık çok güzel olmuş. Afiyet olsun.
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel olmuş.Bloğuma hoşgeldiniz.
YanıtlaSilçok güzel cnm ,çk severim eline saglik
YanıtlaSilcanım kardeşim eline emeğine sağlık çok güzel olmuş hep merak ediyorum ama hiç yapmadım bir gün banada denemek nasip olur inşallah
YanıtlaSilellerine sağlık canım .nefis görünüyor.
YanıtlaSilbizim evin patlıcan şenliklerine uygun bir lezzet
YanıtlaSilbu arada hediye kampanyasına kattım seni de öpüyorum
nefis olmuş, ellerine sağlık...
YanıtlaSilPatlıcan var ise ben de varım:) Ellerine sağlık...
YanıtlaSilBeğendiye bayırım ama biraz zahmetli...Çok güzel gözüküyor eline sağlık...
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Hünkar beğenmese çok ayıp ederdi Bu kadar güzel görünen yemeği.
Sevgiyle kal.