11 Ekim 2010 Pazartesi

KABAK BÖREĞİ




MALZEMELER:
  • 3 yufka
  • 3 kabak
  • 150 gr beyaz peynir
  • 2 yumurta
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • yarım demet dere otu
YAPILIŞI:
  • Kabakları rendeleyip soteliyoruz.
  • Bir kapta yoğurt , yumurta , ve yağı karıştırıyoruz.
  • Orta boy  bir tepsiyi yağlayıp yufkaları içinde parçalıyoruz.
  • Üzerine kabakları ve sıvı karışımı  ekleyip karıştırıyoruz.
  • 180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN...

32 yorum:

  1. Mmm çok güzel görünüyor,ellerine sağlık gülüm:)
    Soğuk kış günlerinde,sıcacık bir çayla süper gider..
    Selametle

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı haftalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Aslı sebzeleri pek sevmediğimden bende börek içlerine katıyorum. Bu du güzel fikir bunu da deneyebilirim.

    YanıtlaSil
  4. Bayılırım Kabak Böreğine ellerinize sağlık...

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  5. eminim bunu sevecek çünkü hiç kabak tadı alınmıyor .:)

    YanıtlaSil
  6. eskidwn aman börekte kabak mı olurmuş derdim ama şimdi tadına vardım.kabak böreğe i,nanılmaz yakışıyor.ellerine sağlık canım nefis olmuş.

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık kabak sevmeyenlerin bile bayılacağı bir lezzet.

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık şekerim harika oluyor kabaklı börek

    YanıtlaSil
  10. Arzucun merhaba:)) Biraz geç oldu ama Edirneyle bağlantımı sormuşsun ben Kayseriliyim ama İatnbul avcılarda yaşıyorum Edirneye yakınız ve yemeklerini çok seviyorum ilgi alanımdır. Senin memleketin insanınada yemeklerinide yöresini çok severim. Arkadaşım çok nefis tatlar yapmışsun profitörol, hünkar beğendi ve börek nharika ellerine sağlık. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Sevgili PAPELA,S GARDEN:Teşekkür ederim canım,çayla gerçekten güzel oluyor

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Şule ,yorumun için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  13. Berna cığım,önceden bende kabak böreğe yakışmaz sanıyordum ,şimdi en sevdiğim tatlardan.

    YanıtlaSil
  14. Handan cığım,yorumun için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  15. Özlem ciğim,evet kabak sevmeyenler bile zevkle yiyebilir.

    YanıtlaSil
  16. Aylin ciğim,teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  17. Banu cuğum önemli değil tatlım.Avcılar a çok sık olmasada geliyorum.Belki tanışırız bir geldiğimde...

    YanıtlaSil
  18. kabaklı böreği çok severimm ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  19. Yorumun için teşekkür ederim Seçil .

    YanıtlaSil
  20. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Miss gibi.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  21. Sevgili narince,kabak tadından sonra bir kabak tarifi daha.

    YanıtlaSil
  22. Sevgili bülbülünyeri:çok teşekkür ederim canım.

    YanıtlaSil
  23. Arzu,

    Yufkaya ne olmuş oyle vallahi agzım sulandı.
    Bu arada Edirne yi ben de çok sevrim. Kapalı da ciğer, o acı çıtır biber, ustune badem ezmesi, Meriç kıyısı. Ohhhh. Yakında senden kalacak yer tavsiyesi isteyebilirim.

    Gezginci ve iştahlı anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  24. Walla bende çok severim kabaklı böreği. Aslında içinde kabak olan herşeyi. Ellerine sağlık çok güzel gözüküyorlar.

    YanıtlaSil
  25. Sevgili Çiğdem,Edirne yi bende çok seviyorum.Edirne ile ilgili her türlü tavsiyeye hazırım.beklerim.Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  26. Teşekkür ederim sevgili Tümay

    YanıtlaSil
  27. kabaklı böreğe bayılırım nefis görünüyor ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  28. bende böyle bir tarif denemiştim ellerine sağlık nefis görünüyor kabak çok severim

    YanıtlaSil
  29. Sevgili Ezgi:çok teşekkür ederim .

    YanıtlaSil
  30. Sevgili Serpil:kabağı bende çöok seviyorum.

    YanıtlaSil