15 Temmuz 2012 Pazar

LABADA SARMASI

İnsan,aklının sınırlarını zorlamadan hiç  bir şeye ulaşamaz.Einstein .................

.............................................................

İyi pazarlar arkadaşlar...En güzel günler sizlerin olsun...Bahardan kalma bir lezzetle devam ediyorum.
GEREKLİ MALZEMELER:
-2 Demet labada
-2 adet kuru soğan
-2 su bardağı iri bulgur
-1 Yemek kaşığı salça
-nane ,tuzkarabiber
-sıvıyağ
Üzeri için:yoğurt
YAPILIŞI:
Labadaları güzelce yıkayıp sıcak suya batırıp çıkarıyoruz.sonra soğuk suya batırıp çıkarıyoruz.Soğanı yemeklik doğrayıp diğer bütün malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.Labadaları sarıp tepsiye diziyoruz.üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip suyunu çekene kadar fırında pişiriyoruz.Yoğurt ile servis ediyoruz.

18 yorum:

  1. labadayı bilirim ama sarma ilk kez gördüm,eminim nefistir,ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. bizim buralarda çok yapılır,çok lezzetli.teşekkür ederim canım...

    YanıtlaSil
  3. Arzucum gecen hafta buna benzer bir yesillikle hemen sardim yedik ama benim canim karalahana istiyordu aslinda,bunuda babaannem hep gittigimde sarar yedirir bahcesinden,cok lezzetlidir bizde bulgurla yapariz ellerine saglik,gidince yerim insallah Allah kismet ederse öptüm seni iyi pazarlar...

    YanıtlaSil
  4. canım,inşallah en kısa zamanda karalahana yiyebilirsin.sanada iyi pazarlar.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Karalahanayi bende çok severim ama labada yı ilk defa duydum hemen Google dan baktım cokta faydası varmış.. Sayenizde bir şey daha öğrendim...

    YanıtlaSil
  6. bloglar sayesinde birbirimizden çok şey öğreniyoruz.öğrenme açısından bende bir katkıda bulunmuşum.çok mutlu oldum...

    YanıtlaSil
  7. çok cahilim, labadayı ilk kez duyuyorum:))))sayenizde öğrendim, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. estağfurla,yöresel farklılıklardan dolayı bilemediğimiz çok şey olabiliyor.ben bloglar arcılığı ile çok şey öğreniyorum...

    YanıtlaSil
  9. Olsada yesek. Ellerine sağlık.

    Kızı ateşli anne Çiğdem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şu anda olmasını bende isterdim sevgili çiğdem....

      Sil
  10. Labadayı Bodrum'dan bilirim hatta asma yaprağından daha çok severim ama İstanbul'da bulmak zor herhalde. Gerçi bazen yol kenarlarında falan görüyorum ama kedi, köpek kaynıyor etraf , olmaz tabi ki. Ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güvenli bir bahçe gerekli temizlik açısından haklısınız...

      Sil
  11. Ellerine sağlık,bizim burada evelik sarması diye bilinir.Bende çok yaparım bahar gelince bahçelerde bol olur.Bulgurlu ,bazende etli sararım,arşivimde var.Sevgilerimle:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. baharda bahçelerde çok oluyor,bulgurlu nefis oluyor gerçekten,

      Sil
  12. uzun bir yorum birakmistim gecen gün gitmemis, sasirdim simdi! labadayi babaannemde yapar yeriz her yil,bulgurla ayni,ellerine saglik seninde,olsada yesek simdi!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bulgurla gerçekten çok lezzetli oluyor...

      Sil
  13. Ellerinize sağlık


    Hayırlı Ramazanlar...
    www.birseninmutfagi.com

    YanıtlaSil