İKİ İNSAN ÇEŞİDİ VARDIR.
ZAMAN GEÇTİKÇE KENDİ İLE YÜZLEŞEN,
ZAMAN GEÇTİKÇE YÜZSÜZLEŞEN....
...........................................................................................................................................................
KAYMAÇİNA,
Yöresel lezzetlere Kırklareli yöresi ile devam ediyorum.Rumeli tatlısı.Anne ve baba tarafımda göçmen olarak gelip kırklareli köylerine yerleşmişler.Bu tarifi televizyon programı izlerken almıştım.Bende bilmiyordum.Tadı çok hoşuma gitti.Eşim çok yumurtalı buldu.Çocuklar yorum yapmadan azıcık yedi.İkram ettiğim misafirlerimde beğendi...
GEREKLİ MALZEMELER:
-6Yumurta
-1 Vanilya
-1 Litre süt
-1 Su bardağı şeker
-2 Yemek kaşığı un
-1 Yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI:
Süt,vanilya,şeker karıştırılır.Yumurtalar çırpılıp sütlü karışıma ilave edilir.un ve nişasta az su ile sulandırılıp sütlü karışıma ilave edilir.Tüm malzemeler karıştırılarak borcama dökülür.170 derecede yaklaşık bir saat pişirilir.
ZAMAN GEÇTİKÇE KENDİ İLE YÜZLEŞEN,
ZAMAN GEÇTİKÇE YÜZSÜZLEŞEN....
...................NECİP FAZIL KISAKÜREK............
....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
KAYMAÇİNA,
Yöresel lezzetlere Kırklareli yöresi ile devam ediyorum.Rumeli tatlısı.Anne ve baba tarafımda göçmen olarak gelip kırklareli köylerine yerleşmişler.Bu tarifi televizyon programı izlerken almıştım.Bende bilmiyordum.Tadı çok hoşuma gitti.Eşim çok yumurtalı buldu.Çocuklar yorum yapmadan azıcık yedi.İkram ettiğim misafirlerimde beğendi...
GEREKLİ MALZEMELER:
-6Yumurta
-1 Vanilya
-1 Litre süt
-1 Su bardağı şeker
-2 Yemek kaşığı un
-1 Yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI:
Süt,vanilya,şeker karıştırılır.Yumurtalar çırpılıp sütlü karışıma ilave edilir.un ve nişasta az su ile sulandırılıp sütlü karışıma ilave edilir.Tüm malzemeler karıştırılarak borcama dökülür.170 derecede yaklaşık bir saat pişirilir.
aa çok ilginçççç...
YanıtlaSilBanada çok ilginç gelmişti.
Silellerine sağlık tatlım...
YanıtlaSilharika görünüyor....
kocaman sevgiler...
Canım ellerine sağlık tatlısız asla duramam sevgiler...
YanıtlaSiltatlısız olmuyor Deryacığım...
SilEllerine sağlık çok leziz görünüyor.
YanıtlaSilteşekkür ederim...
SilEline saglik canim,yumurtali olsada güzel olmustur eminim...
YanıtlaSilevet ya fazla yumurtalı da olsa güzeldi....
Silyumurta da benim sıkıntımdır her zaman. Mümkün olduğunca az yumurtalı şeyleri tercih ederim. Ama yumurtaseverler için ideal gibi ellerine sağlık.))
YanıtlaSileşimde yumurtayı çok sevsede tatlıda fazla yumurtanın lezzeti değiştirdiğini söylüyor.ben beğendim.zevk ve ağız tadı farklı oluyor tabi...
SilEvet yumurtayı çok sevmeme rağmen bu kadar çok sıcakta dokunabilir. Acaba sayısı azaltılamaz mı? Ama çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilİlhan bey ,evet bu sıcak günlerde dokunabilir.ben daha serin zamanlarda denemiştim.açıkçası azaltılsa nasıl olur bilemiyorum.denemedim.en kısa zamanda bazı malzemeleri arttırıp,yumurtayı azaltarak deneyeyim.size bu konuda dönmek isterim.saygılar...
YanıtlaSilkaymaçina ya bayılırım...tabi bir arnavut için hiç yabancı değil....eline sağlık canım...
YanıtlaSiladını duyduğum ama hiç yapmadığım bu görüntüyle artık yapmalıyım dediğim bir tatlı oldu şimdi bu sıcaklarda herşey kolaylıkla ve sevgiyle hallolsun canım öpücükler
YanıtlaSildenemelisin Mineciğim...öptüm...
Silçok leziz görünüyor .... :)Bizede yaparsın artık :D
YanıtlaSilSen iste yeterki Alperenciğim yaparım tabi...
Sil