18 Temmuz 2012 Çarşamba

PAZILI BÖREK

5 YUFKA

-3 YUMURTA

-1 SU BARDAĞI YOĞURT

-1 SU BARDAĞI SÜT

-1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ

-1 KABARTMA TOZU

-TUZ

-1 DEMET PAZI

-2 ORTA BOY SOĞAN




YAPILIŞI:

-ÖNCE YUFKALARI KÜÇÜK KÜÇÜK PARÇALIYORUM.KARIŞTIRMA KABINA ALIYORUM.-
-.PAZILARI GÜZELCE YIKAYIP ,SOĞAN VE PAZILARI İNCE BİR ŞEKİLDE DOĞRAYIP KARIŞTIRMA KABINA ALIYORUZ-
-.DİĞER TARAFTAN BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRIP ÇIRPIYORUM.VE YUFKA İLE BULUŞTURUP HARMANLIYORUM
-.KARIŞIMI YAĞLANMIŞ TEPSİMİZEDE YAYDIKTAN SONRA , ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINIMIZA BÖREĞİ GÖNDERİYORUM.
- 180 DERECEDE YAKLAŞIK 30 DK YETERLİ OLUYOR.MALZEMELERİ KARIŞTIRIRKEN SIVI MİKTARLARIN AZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORSAM SÜT VE YOĞURT MİKTARINI BİRAZ ARTTIRIYORUM.

8 yorum:

  1. ellerine sağlık tatlım...
    pazılısını hiç denememiştim...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ben de bu hafta yapıcam ;) Severim pazıyı ellerine sağlık canım,sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim şirinem,bende yeni denedim.tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  4. Rabbim hepimize Ramazan ayını hayırla geçirmeyi nasip etsin.
    İsrafdan ve gösterişten uzak sofralarımız olsun inşallah. Hayırlı Cumalar..

    www.tarifkolik.com

    YanıtlaSil
  5. Süper, eline sağlık da bu Pazı nın zamanı ne zaman.
    Ben şahsen bilmiyorum.
    Peynir de ne yakışır yada pastırma.

    Cahil anne Çiğdem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pazıya peynir yakışıyor.pazıyı ilk defa bahçeye bu yıl ekti kayınvalidem.ilkbahar döneminde ekti.geçen ay yapmıştık bu böreği.hala bahçede var...

      Sil