İyi pazarlar,umarım keyfiniz yerindedir.Benim tadım yok,sıcaklar mı çarptı anlamadım.Üstelik işteyim,tadsız tuzsuz çalışıyorum.Ama lezzetli bir tarif ile karşınızdayım.Sevgiler........
...................
MALZEMELER.
-4-5 adet kuru soğan
-
-1 çay bardağı zeytinyağı
-
-1,5-2 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
-
-2 su bardağı pirinç
-
-1 yemek kaşığı kuru nane
-
-1-1,5 tatlı kaşığı karabiber
-
-1 tatlı kaşığı tarçın
-
-2 kesme şeker
-
-2 yemek kaşığı kuş üzümü
-
-yarım limonun suyu
-
-1 su bardağı kıyılmış maydanoz
-
-1 tatlı kaşığı tuz
-
-1 çay bardağı kaynamış su
-
-yarım kg salamura asma yaprağı
-
-yarım çay bardağı zeytinyağı
-
-2 su bardağı kaynamış su
HAZIRLANMASI:
1. 4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2
yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavuralım.
2. 2 su bardağı pirinci yıkayıp soğanlara ekleyelim.. 1-2 dakika daha
kavuralım.. sonra sırasıyla tencereye 1 yemek kaşığı kuru nane, 1,5 tatlı
kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 kesme şeker, 2 yemek kaşığı
kuş üzümü, yarım limonun suyu ve 1 su bardağı kıyılmış maydanoz ekleyip
karıştıralım.. tencereye 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay bardağı kaynamış suyu
ilave edelim.. çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar demlendirip.
pirinçler suyu çekince tencerenin altını kapatalım.
3. Daha sonra yarım kg salamura asma yaprağını ılık suyla - 4-5
kez suyu değiştirerek , yıkayalım.. yaprakları iki avucunuz arasında
sıkarak sudan çıkartalım.. her bir yaprağı avucunuz içine alın, ortasına 1
tatlı kaşığı içten koyup. yaprağı sigara böreği gibi saralım.
4. pişireceğiniz tencerenin dibine bir sıra yaprak serelim. (böylece dibini tutturmayız). üzerlerine sarmaları dizelim. en sonunda üzerlerine bir sıra daha yaprak yerleştirelim. yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirelim.. (ekşi olsun isterseniz yarım limon suyu da ekleyebilirsiniz)
5. yaprakların üzerine bir tabak kapatalım. ve 2 su bardağı kaynamış su
ekleyelim.. tencereyi ateşe alalım.. su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30
dakika pişirelim.. piştikten sonra sarmaları soğutup servis tabağına dizip,
limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapalım.AFİYET OLSUN...............
bu sıcakta hem de tatil günü çalışmak keyifsiz bir durum olmalı, iyi çalışmalar sana...
YanıtlaSilkesinlikle keyifsiz bir durum...
SilSarmalar efis olmuş ellerine sağlık..
YanıtlaSilteşekkür ederim sevgili Hatice
Silbayılırımmm,ah birde sarması kolay olsaydı her gün sar ye:)
YanıtlaSileline sağlık canım...
bende bayılıyorum.sarması bana da çok zor gelir...
SilGünaydın,
YanıtlaSilBugün etlisini yapacağım.
Eline sağlık.
Iyi haftalar diyen anne Çiğdem
afiyetler olsun...
Silcanım böyle güzel bir tarifle aklımı başımdan aldın sarma yapasım var ah bir de üşenmesem : ) ellerine sağlık kolaylıklar diliyorum
YanıtlaSilteşekkür ederim canım...
SilSarmayi kim sevmezki helede bu sicaklarda ,zeytinyagli bol eksili yedikce yenir elinize saglik nefis olmus
YanıtlaSilsarmayı herkes çok seviyor.yanında yoğurtla nefis...
SilAsla "hayır" denemeyecek bir lezzet, ellerinize sağlık, nefis görünüyor.
YanıtlaSilSevgiler.