.............................................................
İyi pazarlar arkadaşlar...En güzel günler sizlerin olsun...Bahardan kalma bir lezzetle devam ediyorum.
GEREKLİ MALZEMELER:
-2 Demet labada
-2 adet kuru soğan
-2 su bardağı iri bulgur
-1 Yemek kaşığı salça
-nane ,tuzkarabiber
-sıvıyağ
Üzeri için:yoğurt
YAPILIŞI:
Labadaları güzelce yıkayıp sıcak suya batırıp çıkarıyoruz.sonra soğuk suya batırıp çıkarıyoruz.Soğanı yemeklik doğrayıp diğer bütün malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.Labadaları sarıp tepsiye diziyoruz.üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip suyunu çekene kadar fırında pişiriyoruz.Yoğurt ile servis ediyoruz.
labadayı bilirim ama sarma ilk kez gördüm,eminim nefistir,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilbizim buralarda çok yapılır,çok lezzetli.teşekkür ederim canım...
YanıtlaSilArzucum gecen hafta buna benzer bir yesillikle hemen sardim yedik ama benim canim karalahana istiyordu aslinda,bunuda babaannem hep gittigimde sarar yedirir bahcesinden,cok lezzetlidir bizde bulgurla yapariz ellerine saglik,gidince yerim insallah Allah kismet ederse öptüm seni iyi pazarlar...
YanıtlaSilcanım,inşallah en kısa zamanda karalahana yiyebilirsin.sanada iyi pazarlar.öpüyorum.
YanıtlaSilKaralahanayi bende çok severim ama labada yı ilk defa duydum hemen Google dan baktım cokta faydası varmış.. Sayenizde bir şey daha öğrendim...
YanıtlaSilbloglar sayesinde birbirimizden çok şey öğreniyoruz.öğrenme açısından bende bir katkıda bulunmuşum.çok mutlu oldum...
YanıtlaSilçok cahilim, labadayı ilk kez duyuyorum:))))sayenizde öğrendim, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilestağfurla,yöresel farklılıklardan dolayı bilemediğimiz çok şey olabiliyor.ben bloglar arcılığı ile çok şey öğreniyorum...
YanıtlaSilOlsada yesek. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilKızı ateşli anne Çiğdem
şu anda olmasını bende isterdim sevgili çiğdem....
SilLabadayı Bodrum'dan bilirim hatta asma yaprağından daha çok severim ama İstanbul'da bulmak zor herhalde. Gerçi bazen yol kenarlarında falan görüyorum ama kedi, köpek kaynıyor etraf , olmaz tabi ki. Ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor.
YanıtlaSilgüvenli bir bahçe gerekli temizlik açısından haklısınız...
SilEllerine sağlık,bizim burada evelik sarması diye bilinir.Bende çok yaparım bahar gelince bahçelerde bol olur.Bulgurlu ,bazende etli sararım,arşivimde var.Sevgilerimle:))
YanıtlaSilbaharda bahçelerde çok oluyor,bulgurlu nefis oluyor gerçekten,
Siluzun bir yorum birakmistim gecen gün gitmemis, sasirdim simdi! labadayi babaannemde yapar yeriz her yil,bulgurla ayni,ellerine saglik seninde,olsada yesek simdi!
YanıtlaSilbulgurla gerçekten çok lezzetli oluyor...
SilEllerinize sağlık
YanıtlaSilHayırlı Ramazanlar...
www.birseninmutfagi.com
hayırlı ramazanlar Birsence...
Sil