GEREKLİ MALZEMELER:
-1 YUFKA
-1 TAVUK GÖĞSÜ
-2 ORTA BOY SOĞAN
-2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
-50 GRAM ANTEP FISTIĞI
-50 GRAM BADEM İÇİ
-1 ÇORBA KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ
-75 GRAM TEREYAĞI
-4 SU BARDAĞI SU
-1/4 LİMON SUYU-TAVUĞU HAŞLAMAK İÇİ
-1/4 LİMON SUYU -PİLAV İÇİN-
-1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
YAPILIŞI:
TAVUKGÖĞSÜNÜ ÜZERİNİ AŞACAK KADAR SICAK SU,TUZ VE LİMON SUYU İLAVE EDİP HAŞLAYALIM.HAŞLANAN TAVUĞU LOKMA İRİLİĞİNDE DOĞRAYALIM.ANTEP FISTIĞI VE BADEM İÇLERİNİ SICAK SUDA 5 DAKİKA BEKLETİP İÇ ZARLARINI SOYALIM.PİRİNCİ ILIK VE TUZLU SUDA YARIM SAAT BEKLETELİM.NİŞASTASI GİDENE KADAR SU İLE YIKAYIP İYİCE SÜZELİM.TEREYAĞIN DA KÜP DOĞRANMIŞ SOĞANLARI EKLEYİP PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRELİM.PİRİNCİ EKLEYİP ŞEFFAFLAŞINCAYA KADAR KAVURALIM.ANTEP FISTIĞINI,BADEM İÇLERİNİ,TUZU VE BAHARATLARI EKLEYELİM.TAVUK GÖĞSÜNÜ HAŞLADIĞIMIZ SUYU ,2.5 BARDAK SU İLE BİRLİKTE TENCEREYE ALALIM.PİRİNÇLER SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR KISIK ATEŞTE PİŞİRELİM.PİLAVI ATEŞTEN ALIP ETLERİNİ İLAVE EDİP KARIŞTIRALIM.ORTASI DELİK BİR KEK KALIBINI TEREYAĞI İLE YAĞLAYALIM.YUFKANIN ORTASINI DELİPKABA YERLEŞTİRELİM.YUFKANIN KENARLARINI KALIBIN DIŞINA SARKITALIM.İÇİNE PİLAVI BOŞALTIP YAYALIM.YUFKANIN DIŞINA SARKAN KENARLARINI PİLAVIN ÜZERİNE YAYALIM.YUFKANIN ÜZERİNE 1 ÇORBA KAŞIĞI ERİTİP SÜRELİM.KEK KALIBINI 200 DERECEYE AYARLANMIŞ FIRINA ALARAK YUFKANINÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRELİM.KALIBI TERS ÇEVİRİP DİLİMLEYİP SERVİS YAPABİLİRİZ.---TARİF:TEREMYAĞ PAKETİ----
-1 YUFKA
-1 TAVUK GÖĞSÜ
-2 ORTA BOY SOĞAN
-2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
-50 GRAM ANTEP FISTIĞI
-50 GRAM BADEM İÇİ
-1 ÇORBA KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ
-75 GRAM TEREYAĞI
-4 SU BARDAĞI SU
-1/4 LİMON SUYU-TAVUĞU HAŞLAMAK İÇİ
-1/4 LİMON SUYU -PİLAV İÇİN-
-1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
YAPILIŞI:
TAVUKGÖĞSÜNÜ ÜZERİNİ AŞACAK KADAR SICAK SU,TUZ VE LİMON SUYU İLAVE EDİP HAŞLAYALIM.HAŞLANAN TAVUĞU LOKMA İRİLİĞİNDE DOĞRAYALIM.ANTEP FISTIĞI VE BADEM İÇLERİNİ SICAK SUDA 5 DAKİKA BEKLETİP İÇ ZARLARINI SOYALIM.PİRİNCİ ILIK VE TUZLU SUDA YARIM SAAT BEKLETELİM.NİŞASTASI GİDENE KADAR SU İLE YIKAYIP İYİCE SÜZELİM.TEREYAĞIN DA KÜP DOĞRANMIŞ SOĞANLARI EKLEYİP PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRELİM.PİRİNCİ EKLEYİP ŞEFFAFLAŞINCAYA KADAR KAVURALIM.ANTEP FISTIĞINI,BADEM İÇLERİNİ,TUZU VE BAHARATLARI EKLEYELİM.TAVUK GÖĞSÜNÜ HAŞLADIĞIMIZ SUYU ,2.5 BARDAK SU İLE BİRLİKTE TENCEREYE ALALIM.PİRİNÇLER SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR KISIK ATEŞTE PİŞİRELİM.PİLAVI ATEŞTEN ALIP ETLERİNİ İLAVE EDİP KARIŞTIRALIM.ORTASI DELİK BİR KEK KALIBINI TEREYAĞI İLE YAĞLAYALIM.YUFKANIN ORTASINI DELİPKABA YERLEŞTİRELİM.YUFKANIN KENARLARINI KALIBIN DIŞINA SARKITALIM.İÇİNE PİLAVI BOŞALTIP YAYALIM.YUFKANIN DIŞINA SARKAN KENARLARINI PİLAVIN ÜZERİNE YAYALIM.YUFKANIN ÜZERİNE 1 ÇORBA KAŞIĞI ERİTİP SÜRELİM.KEK KALIBINI 200 DERECEYE AYARLANMIŞ FIRINA ALARAK YUFKANINÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRELİM.KALIBI TERS ÇEVİRİP DİLİMLEYİP SERVİS YAPABİLİRİZ.---TARİF:TEREMYAĞ PAKETİ----
canım çekti yaa
YanıtlaSilyemeğe bugün size gelebilirmiyim:)
tabi ki gelebilirsin,beklerim...
SilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Sunumda çok şık.
Sevgiyle kal.
teşekkür ederim canım ,sevgiler.beğenmene sevindim...
Silohhh harikasın canım ellerine sağlık...
YanıtlaSilkupa kampanyamız var beklerim:)
teşekkür ederim canım,gelirim...
Silyufkayla gerçekten de pratik olmuş,dar zamanda birde böyle denemeli.eline sağlık canım..
YanıtlaSilevet çok pratik ve lezzetli oluyor canım,teşekkür ederim....
YanıtlaSilperde pilavı çok güzel oluyor...
YanıtlaSilbende yapmak istiyorum :))
bende seviyorum.bu şekilde yapabilirsinnnnnnnn........
Silbayıldım sunuma canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilteşekkür ederim canım.sevgiler...
SilHimm,kolaymis deniycem ins.Ellerine saglik.
YanıtlaSilevet kolay bir tarif,inşallah dener ve seversiniz...
Silbu tip pilavlar hep zor gelmiştir bana yufkayla kolaymış gözüküyor tarif için teşekkürler canım
YanıtlaSilyorum için ben teşekkür ederim,bu tarif kolay denemelisin canım...
Silgoruntude cok guzel eminim cokta lezzetlidir.sevgiler.
YanıtlaSilellerinize saglık.nefis görünüyor:)takipteyim.banada beklerim:)sevgiler:)))
YanıtlaSil