HAYIRLI KANDİLLER DİLİYORUM.BUGÜN İRMİK HELVAMIZIN FOTOĞRAFLAYAMADAN BİTTİ MALESEF :( ESKİ BİR FOTOĞRAFINI BULDUM ARŞİVİMDE ONUNLA BİRLİKTE TARİFİMİDE SİZLERLE BULUŞTURMAK İSTEDİM...
İRMİK HELVAMIZIN
YAPILIŞI :
MALZEMELER:
- 2 su bardağı irmik
-1 paket dolmalık fıstık
- 250 gr margarin
- 3 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
-2 su bardağı süt
Yapılışı:
- 2 su bardağı irmik
-1 paket dolmalık fıstık
- 250 gr margarin
- 3 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
-2 su bardağı süt
Yapılışı:
Annem
irmik helvasının 30 ile 35 dakika kısık ateşte kavrulması gerektiğini
söyler ama ben 25 dakika kavurabildim.Dolmalık fıstıklar renk değiştirmeye başlayınca
şerbetimi ilave ettim.( irmiğimi kavururken diğer taraftan şerbetimi
hazırladım ve irmiğime sıcak olarak ilave ettim . )Kısık ateşte biraz daha şerbetini
çekmesi için karıştırdım.Ve dinlenmeye bıraktım.Soğuduktan sonra servis yaptım
ve ceviz ile süsledim.
KANDİL GEZMESİNE GİDERKEN RÜYA HANIM :):)
KANDİL GEZMESİNE GİDERKEN RÜYA HANIM :):)
Allah kabul Etsin kandilin mubarek Olsun canim.
YanıtlaSilseninde canım
Silsizede hayırlı kandiller ... yerim ben bu rüya hanımııı
YanıtlaSilsizinde
Silsizinde kandiliniz kutlu olsun .. ellerinize sağlık
YanıtlaSilteşkkürler sizinde
SilDualarınız makbul olsun, gecikmeli kutlayayım ben de ..
YanıtlaSilHelvadan daha tatlı bişi görüyorum ben :) Maşallah..
Ellerine sağlık, ben de sütlü severim irmik helvasını..
kandilin mübarek olsun canım.ttatlı nefis.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil