15 Kasım 2012 Perşembe

PAÇANGA BÖREĞİ





Merhaba sevgili arkadaşlar,dün hastaneden eve çıktım.Çok şükür kendimi iyi hissediyorum.Bloğu mu açıp güzel dileklerinizi okuyunca çok mutlu oldum.Bir süre izinliyim.Hazır bloğuma bakmışken arşivde hazır bekleyen bir tarifi paylaşalım.Görüşmek dileği ile...


GEREKLİ MALZEMELER:
-2 Adet Yufka
-150 Gram Pastırma
- 1 Adet Biber
-1 Adet Domates
-Tuz
-Yarım demet maydanoz
-Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI:

-Yufkaları dört üçgen elde edecek şekilde keselim
-. Pastırmaları ince ince dilimleyip doğradığımız biber ve domatesle teflon tavaya koyarak 1-2 dakika sotele yelim. 
-. Soğuyunca kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyelim..
- Malzemeden bolca alıp  kalın bir sigara böreği şeklinde saralım..Tüm yufkalar bitene kadar bu işleme devam edelim.
-.Yufkalar bittikten sonra kızgın yağa atarak altlı üstlü kızartalım. Sıcak olarak servis edelim. 

18 yorum:

  1. paçanga böreğini çok severim...
    pastırma olan her yerde varım ben :)))
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize saglik cok sevverim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende bu böreği çok severim,teşekkürler...

      Sil
  3. tekrar geçmiş olsun canım.börek nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun, börekten aldım bende bi tane..

    YanıtlaSil
  5. Pacanga böreğini ben de cok severim. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Paçanga hiç değişemiyeceğim bi lezzet ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Çok çok geçmiş olsun Arzu!

    YanıtlaSil
  8. çok lezzetli bir tarif. ellerine sağlık...

    YanıtlaSil