8 Kasım 2012 Perşembe

İMAMBAYILDI

Malzemeler

• 8 tane orta boy ve şişman patlıcan
• 10 diş sarımsak
• 2 adet büyük  boy soğan
• 5 tane domates
•  maydanoz
• tuz
• 8 tatlı kaşığı toz şeker
• 2 çay bardağı zeytinyağı
Patlıcanlar alacalı soyulur. Her iki ucu birbirinden ayrılmayacak şekilde patlıcanlar baştan aşağı dikey ve yatay olarak kesilir. Tuzlu suda 2 saat bekletilir. Soğanlar halka halka, sarımsaklar ince ince doğranır. Domateslerin kabukları soyularak küp küp kesilir. Tuz ve şeker eklenir. Maydanozlar doğranır. Bu harç elde yoğrularak, içine 1 çay bardağı zeytinyağı eklenir. Tekrar karıştırılır. Patlıcanlar sudan sıkılarak çıkarılır. Üzerlerindeki kesik yanlara ayrılarak yapılan harçtan bolca konulur. Kalan bir bardak zeytinyağı tencerenin dibine dökülür. Üzerlerine çıkacak kadar su konur, kapak kapatılıp, orta ateşte pişirilir.

5 yorum:

  1. hıııım karnım aç ve canım çok çekti...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. Mıımm çok severim,ne zamandır yapıyorum en kısa zamanda yapayım canım çekti.Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  3. bir türk mutfağı klasiğidir herhalde. sevmeyeni varmıdır bilmem ama bizim evde herkes bayılır. eline sağlık arkadaşım. afiyet şeker olsun

    YanıtlaSil
  4. nefis..çok severim, emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Arzu,

    Foto nefis.
    Tadı da öyle olmalı.

    Eline sağlık.
    Yaz bitti, üzülen anne Çiğdem

    YanıtlaSil