Malzemeler
• 8 tane orta boy ve şişman patlıcan
• 10 diş sarımsak
• 2 adet büyük boy soğan
• 5 tane domates
• maydanoz
• tuz
• 8 tatlı kaşığı toz şeker
• 2 çay bardağı zeytinyağı
Patlıcanlar alacalı soyulur. Her
iki ucu birbirinden ayrılmayacak şekilde patlıcanlar baştan aşağı dikey
ve yatay olarak kesilir. Tuzlu suda 2 saat bekletilir. Soğanlar halka
halka, sarımsaklar ince ince doğranır. Domateslerin kabukları soyularak
küp küp kesilir. Tuz ve şeker eklenir. Maydanozlar doğranır. Bu harç
elde yoğrularak, içine 1 çay bardağı zeytinyağı eklenir. Tekrar
karıştırılır. Patlıcanlar sudan sıkılarak çıkarılır. Üzerlerindeki kesik
yanlara ayrılarak yapılan harçtan bolca konulur. Kalan bir bardak
zeytinyağı tencerenin dibine dökülür. Üzerlerine çıkacak kadar su konur,
kapak kapatılıp, orta ateşte pişirilir.
hıııım karnım aç ve canım çok çekti...
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
Mıımm çok severim,ne zamandır yapıyorum en kısa zamanda yapayım canım çekti.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilbir türk mutfağı klasiğidir herhalde. sevmeyeni varmıdır bilmem ama bizim evde herkes bayılır. eline sağlık arkadaşım. afiyet şeker olsun
YanıtlaSilnefis..çok severim, emeklerine sağlık.
YanıtlaSilArzu,
YanıtlaSilFoto nefis.
Tadı da öyle olmalı.
Eline sağlık.
Yaz bitti, üzülen anne Çiğdem