Bu tarifi bizlere öğreten Emine ablacığıma teşekkür ederim.
GEREKLİ MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
-4 Su bardağı un
-1 Yemek kaşığı şeker
-1 Yemek kaşığı tuz
-1 Kabartma tozu
-Aldığı un
-2 Yemek kaşığı sıvıyağ
İÇ MALZEME:
-3 Soğan
-3-4 biber
-3 Domates
-2 Patlıcan
-Tuz
Ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.14 Beze oluşturuyoruz.Bezeleri 7 şerli 2 gruba ayırıyoruz.İlk beze grubunu bezeler tatlı tabağı büyüklüğünde olacak şekilde açıyoruz.Üzerilerini yağlayıp aralarıda unlayıptepsi genişliğinde kalınca bir hamur elde ediyoruz.Soğanı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz.Küp doğradığımız patlıcanları ,biberleri ve domatesleri ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.Pişince tuzunu istediğimiz baharatı ilave edip ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz.İlk hamurun üzerine harcımızı yayıyoruz.Diğer bezelerimizede ilk beze işlemini uygulayıp ikinci hamurumuzu yapıp üzerine kapatıyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz.180 derecede yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz.
GEREKLİ MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
-4 Su bardağı un
-1 Yemek kaşığı şeker
-1 Yemek kaşığı tuz
-1 Kabartma tozu
-Aldığı un
-2 Yemek kaşığı sıvıyağ
İÇ MALZEME:
-3 Soğan
-3-4 biber
-3 Domates
-2 Patlıcan
-Tuz
Ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.14 Beze oluşturuyoruz.Bezeleri 7 şerli 2 gruba ayırıyoruz.İlk beze grubunu bezeler tatlı tabağı büyüklüğünde olacak şekilde açıyoruz.Üzerilerini yağlayıp aralarıda unlayıptepsi genişliğinde kalınca bir hamur elde ediyoruz.Soğanı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz.Küp doğradığımız patlıcanları ,biberleri ve domatesleri ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.Pişince tuzunu istediğimiz baharatı ilave edip ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz.İlk hamurun üzerine harcımızı yayıyoruz.Diğer bezelerimizede ilk beze işlemini uygulayıp ikinci hamurumuzu yapıp üzerine kapatıyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz.180 derecede yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz.
Harika görünüyor Arzucum sebzeli de çok güzel oluyor börek. Ellerine sağlık
YanıtlaSilel açması börek gibi olmuyor hiçbir börek,ellerine sağlık...
YanıtlaSilsebzeli börek çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.kat araları yağlandıktan sonra unlanacakmı ve ne kadar serpeceğiz acaba?yardımınız için şimdiden teşekkürler.
YanıtlaSilpeçeteyle hazırlanmış da kim yiyecekse afiyet olsun...
YanıtlaSil