2 Ocak 2012 Pazartesi

YILBAŞI REVANİSİ

HOŞ GELDİN 2012 :):)
HERKESİN YENİ YILINI KUTLAR , SAĞLIK VE HUZUR DOLU BİRYIL DİLERİM ...
BOL YEMEKLİ  VE PAYLAŞIMLI BİR YIL OLSUN:) AĞZIMIZIN TADI BOZULMASIN...


MALZEMELER:
  • 2 YUMURTA
  • YARIM SU BARDAĞI ŞEKER
  • 1 SU BARDAĞI UN
  • 1,5 SU BARDAĞI İRMİK
  • 1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
  • 1/2 SU BARDAĞI YOĞURT
  • VANİLYA
  • KABARTMA TOZU
ŞERBETİ İÇİN:
  • 2 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 3 SU BARDAĞI SU
ÜZERİ İÇİN:
  • 1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
YAPILIŞI:
  • ŞEKER İLE SUYU KOYULAŞANA KADAR KAYNATIP SOĞUTUYORUZ.DİĞER TARAFTA YUMURTA İLE ŞEKERİ ÇIRPIP DİĞER MALZEMELERİ EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ.YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DÖKÜYORUZ.180 DERECEDE YAKLAŞIK 25 DAKİKA PİŞİRİYORUZ. FIRINDAN ÇIKINCA SOĞUMUŞ ŞERBETİ DÖKÜYORUZ.




10 yorum:

  1. belki de sevdiğim tek hamur tatlısı revani...ellerine sağlık

    güzel dileklerine aynen katılıyor, yeni yılını kutluyorum Arzucum

    sağlıkla, mutlulukla, huzurla ve tabiki tüm sevdiklerinle geçireceğin nice güzel yılların olsun inşaAllah

    sevgiyle...

    YanıtlaSil
  2. tatlıyı çok seven biri olarak sık yaptığım bir tatlı çeşidi ellerinize sağlık..iyi seneler diliyorum..

    YanıtlaSil
  3. güzel olmuş ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  4. tam yılbaşılık olmuş valla şerbetli şerbetli tatlıyı çok sevdiğimden resimlerine bile dyanamıyorum:)
    eline sağlık canım:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. amin canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir sene diliyorum :) Yapımı kolay ve lezzetli bir tatlı. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Damardan girdin yani.
    Bitmiş anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  8. Allah yavrularını nazardan korusun çok şekerler revani de öyle ellerine sağlık Allah bu günümüzü aratmasın..
    Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  9. tam benim tarzım yılbaşında yaparsında yeriz

    YanıtlaSil
  10. tam bana göre bi tatlı nefis görünüyo bi gün yap ta yiyelim

    YanıtlaSil