MALZEMELER:
- YAZ'DAN KURUTULMUŞ LABADA
- 1 SOĞAN
- 1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
- 5 DİŞSARIMSAK
- 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
- SIVI YAĞ
- TUZ
ÜZERİ İÇİN: YOĞURT
YAPILIŞI:
KURUTULMUŞ LABADALARI DOĞRAYIP 20 DK HAŞLIYORUZ.SOĞANI KAVURUYORUZ SALÇAYI EKLİYORUZ HAŞLAYIP SÜZDÜĞÜMÜZ LABADALARI DA EKLİYORUZ PİRİNCİMİZİDE İLAVE EDİP KAVURUYORUZ.ÜZERİNE ÇIKICAK KADAR SU İLAVE EDİP KISIK ATEŞTE PİRİNÇLER PİŞENE KADAR PİŞİRİYORUZ. SARMISAKLI YOĞURT İLE SERVİS EDİYORUZ.
***************************AFİYET OLSUN*********************************
Selamünaleyküm ben labadayı ilk defa duyuyorum yemeğinide ilk kez görüyorum tadıda güzeldir herhalde..Ellerinize sağlık
YanıtlaSilLAbadada neymiş dicektimki alta fotoğradfını koymuşsun:)Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilLabada nedir ben hiç duymadım desem ayıp olur mu acaba? Ne gillerden neye benziyor. değişik birşeye benziyor.Ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilayıp olmaz canım...bizim buralarda çok yetişen -ilkbahar döneminde çok olan-sarmasıda yapılan uzun yapraklı bir sebze...
SilDeşiğik bir yemek,Bloguma bıraktığınız güzel sözcüklere gönülden teşekkürlerrr,sevgilerrrr.lezzetli görünüyor;
YanıtlaSilevet banada ilginç gelmişti ama tadını çok beğendim...
YanıtlaSilhemen bir tarif göndermeliyim...
YanıtlaSil