-5 YUFKA
-3 YUMURTA
-1 SU BARDAĞI YOĞURT
-1 SU BARDAĞI SÜT
-1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
-TUZ
-1 SOĞAN
-YARIM KİLO HAŞLANMIŞ ISPANAK
-1 SU BARDAĞI AKŞAMDAN KALAN BULGUR PİLAVI
YAPILIŞI:
ISPANAĞI HAŞLAYIP DERİNDONDURUCUYA ATTIĞIMI UNUTMUŞUM.KIYMA ÇIKARIRKEN FARKETTİM.AKŞAMDAN KALAN BULGUR PİLAVINI NASIL DEĞERLENDİRECEĞİMİ DÜŞÜNÜRKEN AKLIMA BÖREK YAPMAK GELDİ.SOĞANI KAVURDUKTAN SONRA ISPANAĞI İLAVE EDİP YAKLAŞIK BEŞ DAKİKA KAVURDUM.OCAKTAN İNDİRİP SOĞUMAYA BIRAKTIM.DAHA SONRA BULGUR PİLAVI İLE KARIŞTIRDIM.DİĞER TARAFTAN SÜT,YOĞURT,YUMURTA,SIVIYAĞ,TUZU KARIŞTIRDIM.YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE İLK YUFKAYI YAYIP SIVI KARIŞIMDAN ELİM İLE YAYDIRDIM.BULGURLU KARIŞIMDAN SERPİŞTİRDİM.HER KATA AYNI İŞLEMİ YAPTIM.EN ÜSTE KALAN SIVI KARIŞIMI YAYDIRIP 180 DERECE FIRINDA YAKLAŞIK 35 DAKİKA PİŞİRDİM.DİLİMLEYİP SERVİS YAPTIM........AFİYET ŞEKER OLSUN..............
......GÜZEL BİR HAFTA GEÇİRMENİZ DİLEĞİ İLE.....
Bu tarifi sevgili Özlem'in Porselen Demlik Çay saati etkinliğine gönderiyorum.
.http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/
-3 YUMURTA
-1 SU BARDAĞI YOĞURT
-1 SU BARDAĞI SÜT
-1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
-TUZ
-1 SOĞAN
-YARIM KİLO HAŞLANMIŞ ISPANAK
-1 SU BARDAĞI AKŞAMDAN KALAN BULGUR PİLAVI
YAPILIŞI:
ISPANAĞI HAŞLAYIP DERİNDONDURUCUYA ATTIĞIMI UNUTMUŞUM.KIYMA ÇIKARIRKEN FARKETTİM.AKŞAMDAN KALAN BULGUR PİLAVINI NASIL DEĞERLENDİRECEĞİMİ DÜŞÜNÜRKEN AKLIMA BÖREK YAPMAK GELDİ.SOĞANI KAVURDUKTAN SONRA ISPANAĞI İLAVE EDİP YAKLAŞIK BEŞ DAKİKA KAVURDUM.OCAKTAN İNDİRİP SOĞUMAYA BIRAKTIM.DAHA SONRA BULGUR PİLAVI İLE KARIŞTIRDIM.DİĞER TARAFTAN SÜT,YOĞURT,YUMURTA,SIVIYAĞ,TUZU KARIŞTIRDIM.YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE İLK YUFKAYI YAYIP SIVI KARIŞIMDAN ELİM İLE YAYDIRDIM.BULGURLU KARIŞIMDAN SERPİŞTİRDİM.HER KATA AYNI İŞLEMİ YAPTIM.EN ÜSTE KALAN SIVI KARIŞIMI YAYDIRIP 180 DERECE FIRINDA YAKLAŞIK 35 DAKİKA PİŞİRDİM.DİLİMLEYİP SERVİS YAPTIM........AFİYET ŞEKER OLSUN..............
......GÜZEL BİR HAFTA GEÇİRMENİZ DİLEĞİ İLE.....
Bu tarifi sevgili Özlem'in Porselen Demlik Çay saati etkinliğine gönderiyorum.
.http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/
Ellerine sağlık bereketı bol olsun...
YanıtlaSilamin canım...
Silhmm enfes benim kayınvalidemler bulgaristan göçmeni onlar bu böreği pirinçli yapılyorlar ama bulgurlada harika olur eminim dur ben ona söyleyim bi kere bulgurla denesin:))
YanıtlaSilsevgiler...
bizdede göçmenlik var...
Sildeğişik bir tarif olmuş hemde bulgur pilavı değerlenmiş bayılırım böyle tariflere ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilelimdekileri değerlendirebiliyorsam bende çok seviniyorum...
SilArzucuğum merhaba,nasılsın epeydir görüşemedik gerçektende kış havası çarptı galiba:)ellerine sağlık böreğin hem değişik hem iştah açıcı olmuş..afiyetler olsun...
YanıtlaSilİlginç.
YanıtlaSilHiç duymamıştım bulgurlusunu. Pirinçli oluyorsa, bulgurlu da olur dimi.
Operim.
Neşeli anne Çiğdem
evet sevgili çiğdem biz bulgurlusunu yapıyoruz.
SilGüzel bir hafta olsun...
YanıtlaSilsevgili narince:sanada iyi haftalar...
YanıtlaSilMehtapçığım daha sık görüşmeliyiz...
YanıtlaSilSevgili Arzu,bulgurla yapilan her yemegi severim.Bulgurla yapilan bu böregi en kisa zamanda deneyecegim, eline saglik arkadasim selamlar.
YanıtlaSilbulguru bende çok seviyorum...selamlar...
SilBulgurlu bir börek hiç yemedim ilk fırsatta denemeyi düşünüyorum çok hoş görünüyor...
YanıtlaSil