MALZEMELER:
Pirincimizi önceden ıslatıyoruz. ıslatığımız pirince biraz tuz bir kaç damla limon damlatıp yarım saat bekletiyoruz. Daha sonra bol su ile yıkıyoruz.tercihe göre ister margarin ister tereyağ ile pirincimizi tuz ile kavuruyoruz. yeterli miktarda suyumuzu ilave edip pişmeye bırakıyoruz. diğer tarafta soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz . küçük küçük doğradığımız mantarlarımızı ilave ediyoruz. soğan ve mantarları soteledikten sonra isteğe göre baharat ve tuz ekliyoruz. ateşten alıyoruz. pilavımızda pişince mantarları karıştırıyoruz. Ve mantarlı pilavımız servise hazır oluyor.
******************************AFİYETOLSUN********************************
- 1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
- 2 SU BARDAĞI SU
- 300 GR MANTAR
- 50 GR YAĞ
- 1 SOĞAN
- BAHARAT ( İSTEĞE BAĞLI)
- TUZ
Pirincimizi önceden ıslatıyoruz. ıslatığımız pirince biraz tuz bir kaç damla limon damlatıp yarım saat bekletiyoruz. Daha sonra bol su ile yıkıyoruz.tercihe göre ister margarin ister tereyağ ile pirincimizi tuz ile kavuruyoruz. yeterli miktarda suyumuzu ilave edip pişmeye bırakıyoruz. diğer tarafta soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz . küçük küçük doğradığımız mantarlarımızı ilave ediyoruz. soğan ve mantarları soteledikten sonra isteğe göre baharat ve tuz ekliyoruz. ateşten alıyoruz. pilavımızda pişince mantarları karıştırıyoruz. Ve mantarlı pilavımız servise hazır oluyor.
******************************AFİYETOLSUN********************************
Şimdiye kadar hiç yapmadım...
YanıtlaSilYapılmalı denenmeli....
Sevgiler.
mantarı tek yemeyi sevenlerdenim
YanıtlaSilyani öyle birşeyin içine konduğu zaman pek hazetmiyorum...ama meraklısı ve böyle lezzetleri sevenler için güzeldir galiba
ellerine sağlık Arzucum...
harika olur,ellerinize sağlık.sevgiler:)
YanıtlaSilBir mantar sevdalısı olarak bayıldım tarife. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilçok güzel tarif emeğine sağlık
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Mantara bayılırım.
Sevgiyle kal.