30 Ocak 2012 Pazartesi

MANTARLI PİLAV

MALZEMELER:
  • 1 SU  BARDAĞI PİRİNÇ
  • 2 SU BARDAĞI SU
  • 300 GR MANTAR
  • 50 GR YAĞ
  • 1 SOĞAN
  • BAHARAT ( İSTEĞE BAĞLI)
  • TUZ
YAPILIŞI:
 Pirincimizi  önceden ıslatıyoruz. ıslatığımız pirince biraz tuz bir kaç damla limon damlatıp yarım saat bekletiyoruz. Daha sonra bol su ile yıkıyoruz.tercihe göre ister margarin ister tereyağ ile pirincimizi tuz ile kavuruyoruz. yeterli miktarda  suyumuzu ilave edip pişmeye bırakıyoruz. diğer tarafta soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz . küçük küçük doğradığımız mantarlarımızı ilave ediyoruz. soğan ve mantarları soteledikten sonra isteğe göre baharat ve tuz ekliyoruz. ateşten alıyoruz. pilavımızda pişince mantarları karıştırıyoruz. Ve mantarlı pilavımız servise hazır oluyor.
******************************AFİYETOLSUN********************************

6 yorum:

  1. Şimdiye kadar hiç yapmadım...
    Yapılmalı denenmeli....
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. mantarı tek yemeyi sevenlerdenim
    yani öyle birşeyin içine konduğu zaman pek hazetmiyorum...ama meraklısı ve böyle lezzetleri sevenler için güzeldir galiba

    ellerine sağlık Arzucum...

    YanıtlaSil
  3. harika olur,ellerinize sağlık.sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Bir mantar sevdalısı olarak bayıldım tarife. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Mantara bayılırım.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil