Kardeşimden bu yemeği çok sık yaptığını ve mutlaka denemem gerektiğini söyledi. Bende geçen hafta yaptım.Çok beğendik
MALZEMELER:
-400 Gram et
-1Soğan
-5 Patates
-1 Su bardağı pirinç
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-Tuz
YAPILIŞI:
Patatesleri soyup yıkadıktan sonra küçük doğradım ve kızarttım.Kağıt havlu üzerine aldım ,fazla yağını emsin diye.Diğer yandan kuşbaşı doğranmış eti tencereye alarak kendi suyu ile biraz pişirdim ve yemeklik doğranmış soğanı ilave ettim.Kavrulduktan sonra yeterli su ilave ettim ve eti iyice pişirdim.Et pişince başka bir kapta yaklaşık 2 yemekkaşığı yağ ile pirinci kavurdum.Et ile pataesi karıştırdım üzerine pirinci ilave ettim.Pirincin iki parmak çıkana kadar tuzlu suyu ilave ettim.kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirdim.Yemeğimi kek kalıbıma yerleştirdikten sonra tepsiye ters çevirdim ve salata ile süsledim.
Ben bu tarifi kardeşimden öğrendiğim gibi yaptım.Daha değişik tarifleri de okudum başka bir sefere öylede deneyebilirim.
Hiç yemedim denemedim ama çok duydum ....
YanıtlaSilİçindeki malzemelerden ne kadar nefis olduğu belli canım ellerine sağlık.............
Çok farklı bir yemek olmuş gerçekten ellerine sağlık, eminim lezzeti de güzeldir. Merak ettim bu yöresel bir yemek mi?
YanıtlaSilüniversite yıllarım aklıma geldi, orada ilk yemiştim, çok da beğenmiştim. :)
YanıtlaSilBen de bu yemeği çok duydum ama hiç yememiş ve görmemiştim. Ama yukarıdaki fotoyu görünce yapsam iyi olur diye düşünüyorum. Eline sağlık
YanıtlaSilmakbuleyi denemiştim gerçekten çok lezzetli ve başlı başına bir ana yemek.Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilçok güzel olmuş arzucum ellerine sağlık.nefis bir sunum
YanıtlaSilçok değişik ve lezzetli görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.
YanıtlaSilSevgili Benhurum bende ilk defa deniyorum.Kardeşimden öğrenmiştim.yöresini bilmiyorum.
YanıtlaSilellerine saglik canim.. sevgiler..
YanıtlaSilSiteme yazmış olduğunuz güzel yorumlarınız için çok teşekkürler.. sizi takipteyim.. sevgiler..
YanıtlaSilpatates pirinci hiç denememiştim daha önce deneyeceğim : ) ellerine sağlık
YanıtlaSilBurak öğretmenin epostası
burakcen_giz@hotmail.com
çok teşekkürler canım öpüyorum
Canım,
YanıtlaSilçok güzel bir görüntü. Sunumu da çok şık olmuş. Ellerine sağlık.
Sevgiyle kal.
Cok özel bir pilav olmus. Ellerine saglik.
YanıtlaSilÖğrenci evlerinin vazgeçilmez yemeğidir kendileri :) Ayrıca ilkkez kek kalıbına koyulup da ters çevrildiğini gördüm, aslında çok da mantıklı. Başarılı buldum bu fikri :)))
YanıtlaSilBiz teflona sırası ile diziyoruz herşeyini. Sonra o tencereyi ters çeviriyoruz tepsiye. O tepsinin kenarlarına da biraz salata biraz yoğurt konulur. Sunumu cezbetti mi zaten gerisi boş, şakur şukur kaşık sesleri arasında bitiverir maklube :)
Sonra toplaşılır hep bir ortadan yenilir bu yemek :)) uhuvvet bakımından yani :D
Ki zaten uhuvvetin en çok sağlandığı yemektir kendisi :D
Umarım fırsat bulur da yaparsam, blogumda yayınlarım inşallah. :)
Ellerin esağlık, afiyetler olsun size de inşallah. Bi an eskilere gitti aklım. iyi oldu :)
Maklube..
YanıtlaSilYapmasını da sunmasını da yemesini de çoook severim! :) Maklube,paylaşmaktır,gönülden gönle köprü kurmaktır.
Enfes görünüyor,ellerine,gönlüne sağlık.
Sevgi ve selam ile
Arzu, Sonunda dayanamayıp deneyeceğim bu tarifi. ben Makbule diyip duruyorum tabi.
YanıtlaSilDili sürçmüş anne Çiğdem
Canım bu Makbuleyi sevmeyen varmı?? Bence yok nefis bir pilav olmuş ellerine sağlık. sevgilerimle...
YanıtlaSilselamlar sevgili arkadaşım.
YanıtlaSilişte bu lezzete asla hayır diyemem.
maklube bambaşka bir tat.lezzeti ancak kalabalık ve en samimi dostlarınla birlikte çıkar.ben maklubeyi yaptığımda genelde tabaklara servis yapmam.çünkü canımdan çok sevdiğim birileri olunca yaparım.ortaya senin gibi servis yapar,ve paylaşmanın kardeş olmanın samimi olmanın güzelliğini yaşarım.kimse de hayır demez.ve tabaktaki son taneye kadar hepsi süpürülür.
ellerinwe sağlık arkadaşım.
maklube konusunda iyi gördüm seni.
hakkını vermişsin.
sevgiler kocaman.