Malzemeler:
-1 adet küçük boy karnabahar
-½ adet limon
-1 çay kaşığı tuz
-Yarım kg havuç
Yapılışı:
- Karnabahar sap kısımlarından kesilir ve çiçek kısımlarından parçalara ayrılarak bol suda iyice yıkanır.
- Diğer taraftan tencereye su koyularak kaynatılır ve tuz ilave edilir.
- Kaynayan suyun içerisine karnıbahar çiçekleri eklenir ve 7-8 dakika boyunca haşlanır. Haşlanan karnabahar çatal batacak kıvama geldiyse pişme işlemi sonlandırılır.
- Pişen karnabahar süzülür ve soğumaya bırakılır.
- Havuçları iyice yıkayıp, üstlerini bıçakla temizleriz. İnce ince daire biçiminde doğrarız. Bir tencerede sıcak su içine koyup haşlarız. Haşlanan havuçları süzüp bir tabağa alalım.
KIZARTMA SOSU:
-1 Maden suyu
- 2 yumurta
-4 yemek kaşığı un
-tuz
Derin bir tencereye bol sıvıyağ koyarak kızdıralım.Unlayıp sosa buladığımız[yumurta ile maden suyunu çırparak karıştırıyoruz] karnabaharı
önlü arkalı kızartalım.Havuçlar için de aynısını yapalım.Kızartmamız bitince üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis edelim...AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder