1 Ekim 2014 Çarşamba

SOSLU KIZARTMA

Güzel,güneşli bir günden herkese merhaba ,bu tarifte uzun zamandır bekliyordu arşivde bugün paylaşıyorum.Çok sevdiğim lezzetlerden.Bu sos ile daha çok beğendim,

Malzemeler:
-1 adet küçük boy karnabahar
-½ adet limon
-1 çay kaşığı tuz
-Yarım kg havuç

Yapılışı:
- Karnabahar sap kısımlarından kesilir ve çiçek kısımlarından parçalara ayrılarak bol suda iyice yıkanır.
- Diğer taraftan tencereye su koyularak kaynatılır ve tuz ilave edilir.
- Kaynayan suyun içerisine karnıbahar çiçekleri eklenir ve 7-8 dakika boyunca haşlanır. Haşlanan karnabahar çatal batacak kıvama geldiyse pişme işlemi sonlandırılır.
- Pişen karnabahar süzülür ve soğumaya bırakılır.
Havuçları iyice yıkayıp, üstlerini bıçakla temizleriz. İnce ince daire biçiminde doğrarız. Bir tencerede sıcak su içine koyup haşlarız. Haşlanan havuçları süzüp bir tabağa alalım.
KIZARTMA SOSU:
-1 Maden suyu
- 2 yumurta 
-4 yemek kaşığı un 
-tuz
        Derin bir tencereye bol sıvıyağ koyarak kızdıralım.Unlayıp sosa buladığımız[yumurta ile maden suyunu çırparak karıştırıyoruz] karnabaharı
önlü arkalı kızartalım.Havuçlar için de aynısını yapalım.Kızartmamız bitince üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis edelim...AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder