30 Eylül 2014 Salı

zeytinyağlı poğaça

 

 GEREKLİ MALZEMELER:
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine kullanılacak.)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un 
  • YAPILIŞI:
    -Zeytinyağı, yoğurt, yumurta ve tuzu harmanlıyoruz. Un ile birlikte kabartma tozunu ilave ediyoruz. Aldığı kadar un  ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp elimizde yuvarlak olacak şekilde açıyoruz. Ortasına harcı koyup yuvarlak şekilde  kapatıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıttığımız 200 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet Olsun.

             
         
                                 


2 yorum: