- 250 Gram kültür mantarı
- 1 demet tazesoğan
- 2 adet çarliston biber
- 2 subardağı iri bulgur
- 2 Yemek kaşığıdomates rendesi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3- 3,5 bardak su veya et suyu
- tuz , karabiber,pulbiber
YAPILIŞI:
- Taze soğanları küçük küçük doğrayalım.
- Mantarlı yıkayıp limonlu suda kararmasın diye bekletelim.
- Biberleride ince ince kıyalım.
- Tencereye tereyağı koyalım eriyince ince kıydığımız soğanları koyup pembeleşene kadar kavuralım.
- Limonlu suda beklettiğimiz mantarları doğrayalım ve soğanların içine atalım.
- Mantarlar suyunu salıp çektikten sonra ince kıyılmış biberleri atalım onlarıda bir iki çevirdikten sonra domates rendesini ilave edelim ardından bulguru ekleyelim ve bir iki karıştırdıktan sonra suyu ilave edip tuzunu ve baharatını damak tadımıza göre ayarladıktan sonra kapatığını kapatıp , suyunu çekene kadar pişirelim.demlendiktan sonra servis edelim.AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder