Güzel ,güneşli bir günün başlangıcından herkese merhaba.Benim havam iyi olmasa da umarım sizler iyisinizdir.Güzel günler sizlerle olsun....
-6 Adet Yumurta
-6 Adet Yumurta
-1,5 Paket Kabartma Toz
-2 Paket Vanilya
-1/2 Adet Limon Suyu-
-1 Su bardağı Kuru üzüm
-1 Su bardağı Fındık
-1 Adet Portakal Kabuğu-
-1 Orta Boy Havuç-
-1/2 Su bardağı Kuru Kayısı
YAPILIŞI:
-Portakalın kabuğunu, havucu ve kuru kayısıları tavla zarı iriliğinde doğrayıp bekletelim-
-Yumuşamış margarini şekerle birlikte krem haline gelene dek mikserle çırpalım-
-Yumurtaları çırpmaya ara vermeden teker teker ekleyelim--Yarım limon suyuna kabartma tozunu ekleyip karıştırarak çırpma kabına alalım.
-Elenmiş unu ve vanilya ları ekleyip mikserin düşük ayarı ile veya çırpma teli ile karıştıralı
-Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim-
-Hamurun üçte birini kalıba boşaltalım-
-Kalan hamura fındığı, kuru üzümü, doğranmış portakal kabuğunu, havuç ve kuru kayısıları da ekleyip karıştırarak sade hamurun üzerine boşaltalım
-170° ısılı fırında keki pişirelim.AFİYETLE YİYELİM....
-2 Paket Vanilya
-1/2 Adet Limon Suyu-
-1 Su bardağı Kuru üzüm
-1 Su bardağı Fındık
-1 Adet Portakal Kabuğu-
-1 Orta Boy Havuç-
-1/2 Su bardağı Kuru Kayısı
YAPILIŞI:
-Portakalın kabuğunu, havucu ve kuru kayısıları tavla zarı iriliğinde doğrayıp bekletelim-
-Yumuşamış margarini şekerle birlikte krem haline gelene dek mikserle çırpalım-
-Yumurtaları çırpmaya ara vermeden teker teker ekleyelim--Yarım limon suyuna kabartma tozunu ekleyip karıştırarak çırpma kabına alalım.
-Elenmiş unu ve vanilya ları ekleyip mikserin düşük ayarı ile veya çırpma teli ile karıştıralı
-Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim-
-Hamurun üçte birini kalıba boşaltalım-
-Kalan hamura fındığı, kuru üzümü, doğranmış portakal kabuğunu, havuç ve kuru kayısıları da ekleyip karıştırarak sade hamurun üzerine boşaltalım
-170° ısılı fırında keki pişirelim.AFİYETLE YİYELİM....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder