13 Ekim 2014 Pazartesi

ATOM KEK

Güzel ,güneşli bir günün başlangıcından herkese merhaba.Benim havam iyi olmasa da umarım sizler iyisinizdir.Güzel günler sizlerle olsun....

           -6 Adet Yumurta
          -1,5 Paket Kabartma Toz
          -2 Paket Vanilya
          -1/2 Adet Limon Suyu-
          -1 Su bardağı Kuru üzüm
          -1 Su bardağı Fındık
           -1 Adet Portakal Kabuğu-
           -1 Orta Boy Havuç-
            -1/2 Su bardağı Kuru Kayısı
YAPILIŞI:
-Portakalın kabuğunu, havucu ve kuru kayısıları tavla zarı iriliğinde doğrayıp bekletelim-
-Yumuşamış margarini şekerle birlikte krem haline gelene dek mikserle çırpalım-
-Yumurtaları çırpmaya ara vermeden teker teker ekleyelim--Yarım limon suyuna kabartma tozunu ekleyip karıştırarak çırpma kabına alalım.
-Elenmiş unu ve vanilya ları ekleyip mikserin düşük ayarı ile veya çırpma teli ile karıştıralı
-Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim-
-Hamurun üçte birini kalıba boşaltalım-
-Kalan hamura fındığı, kuru üzümü, doğranmış portakal kabuğunu, havuç ve kuru kayısıları da ekleyip karıştırarak sade hamurun üzerine boşaltalım
-170° ısılı fırında keki pişirelim.AFİYETLE YİYELİM....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder