.......................................................
Haftanın ikinci gününde güneşle birlikte benimde içim ısındı.Bugün kendimi daha iyi hissediyorum.
Güzellikleri görebiliyorum.Umarım sizin keyfiniz yerindedir...Güzel günler sizlerin olsun.....
- MALZEMELER:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 tane yumurta-akı hamura konacak,sarısı üzerine sürülecek-oda ısısında olmalı.
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 7 -7,5 su bardağı un
- iç harcı:peynir,istenirse maydanoz
- YAPILIŞI:
- Mayayı bir kaba alıp üzerine şekeri ve ılıttığımız sütü ekleyip ( süt ılık olmalı sıcak olursa mayayı keser ) mayayı eritiyoruz.10 dakika beklemeli Daha sonra oda ısısında olan tüm malzemeyi ekleyip unu kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz ( hamur ne kadar yumuşak kıvamlı olursa poğaça o kadar yumuşak olur ) Hamuru 15 dakika bekletiyoruz. Mayalanan hamurdan istediğimiz büyülükte parçalar alıp içine istediğimiz iç harcı ekleyip kapatıyoruz. Kapattığımız kısmı altta kalacak şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. 30 dk tepsi mayası gelmesi için bekliyoruz. Daha sonra yumurta sarısı sürüp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
yumuşacık harika bir görüntü
YanıtlaSilellerine sağlık denemek lazım
çok güzel ,lezzetli denemelisin...
YanıtlaSilMayonezin ne gibi bir katkısı oluyor hamura merak ettim. deneyeceğim. elinize sağlık
YanıtlaSilkabarmasına ve yumuşak olmasına katkısı var,denemelisiniz...
YanıtlaSilçok merak ettim tadını canım.mayonez hiç denemedim.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilmayonez tadı hissedilmiyor,ama yumuşak ve çok lezzetli denemelisin canım,sevgiler...
Sil