13 Eylül 2014 Cumartesi

ŞEKERPARE


Malzemeler:
-1 adet yumurta
-Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
-1 çay bardağı pudra şekeri
-1 çay bardağı irmik
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-Alabildiği kadar un(kulak memesi kıvamı)
Şerbeti için;
-4 su bardağı su
-3 Su bardağı şeker
-Çeyrek limon
Üzeri için:1 adet yumurta
Yapılışı
-Öncelikle şerbeti 10 dk kadar kaynatıyoruz..
-En son limon suyunu ekliyoruzç.5 dk daha kaynatıp  soğumaya bırakıyoruz..
Hamur için; Un ve kabartma tozu ile vanilya bir kaba elenir.
- Ayrı bir kapta yumurta, margarin, sıvı yağ, irmik, pudra şekerini iyice karıştırılır
-Daha sonra un yavaş yavaş eklenir ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir
-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp  yassı şekil verilir.
-Yağlanmış tepsiye dizilir.
-Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
-170-180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
-Pişen şekerpare başka bir tepsiye alınır ve ılık şerbet dökülür.
-Tepsinin üzeri kapatılır ve ılık fırına tekrar konur.Fırının kapağı kapatılmaz. Şekerpare  servis edilir.. Afiyet Olsun.

3 yorum:

  1. ellerine sağlık canım.afiyet bal olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Komşu Romania anunturi gratuite den selam. tariflerinizi hep deniyor sizi takip ediyorum. tamam çok zaman başarim yok, Ben cok yapti Turk yemekler, ama olmuyor sizin resimler gibi ((( … tad bazen iyi bazen kotu, ama yapacak bir gun ben perfect. Tesekkur ederim emekleri icin. ben cok bakiyor senin ve baska site yemek tarifleri. anunturi gratuite olarak verecek tum Romania. Multumesc din inima Turcia byeee.

    YanıtlaSil