8 Eylül 2011 Perşembe

ZEYTİNLİ POĞAÇA

Hamur işi olmadan yapamıyoruz,kekler ,poğaçalar ...yanında bir fincan çay...Klasik ama sevdiğim bir tarif...

  • 125 GR MARGARİN 
  • 1 SU BARDAĞI YOĞURT
  • 1/2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
  • 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • 3,5 SU BARDAĞI  UN 
  • 1 KABARTMA TOZU 
  • 1 SU BARDAĞI ZEYTİN(ÇEKİRDEKLERİNDEN AYRILMIŞ )
  • (İSTEĞE GÖRE PEYNİR VE YARIM DEMET DOĞRANMIŞ MAYDONOZ)
  • 1 YUMURTA
YAPILIŞI:
     MARGARİN, YOĞURT, SIVI YAĞ,1 YUMURTA AKI  TUZ, UN, KABARTMA TOZU  BİR KAPTA GÜZELCE YOĞURUYORUZ.HAMURDAN İSTEDİĞİMİZ BÜYÜKLÜKTE  PARÇA KOPARTIP ELİMİZLE AÇIYORUZ.İÇİNE ZEYTİN KOYUP KAPATIYORUZ. YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİYORUZ. ÜZERİNE YUMURTA SARISINI SÜRÜYORUZ.180 DERECE DE YAKLAŞIK 25 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.
AFİYET OLSUN..

4 yorum:

  1. çekirdekleri çıkarmaya yardım eden aleti aldığımdan beri zeytinlileri yapmak daha kolay geliyor bizim evde çok sevilir poğaçalar bak şimdi aklıma soktun denemeli : ) ellerine sağlık canım güzel bir cuma ve hafta sonu dileklerimle...

    YanıtlaSil
  2. Hımm ellerine sağlık bende çook severim ama ben tembelim zeytin ezmesi kullananlardım:(( sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. hımm ellerine sağlık cnm sevgilerle

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık . baya uğraştırıyor olmalı çekirdekleri:) çok güzel olmuş

    YanıtlaSil