12 Ağustos 2011 Cuma

ELMALI TURTA

Elmalı turtayı apalı uzun zaman oldu,yayınlamak bugüne kısmetmiş.Hayırlı cumalar ve hayırlı iftarlar diliyorum arkadaşlar,sevgiyle kalın...MALZEMELER:

*2 YUMURTA 
*1 SU BARDAĞI ŞEKER
*1 PAKET MARGARİN
* KABARTMA TOZU
* VANİLYA
* ALDIĞI KADAR UN

HARCI:

* 4 ELMA
* 4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
* TARÇIN

YAPILIŞI :
*) Tüm malzemeleri karıştırıp hamur yapıyoruz.Oluşan hamuru 2 'ye bölüyoruz. Hamurun birini yağlanmış tepsiye  seriyoruz. Elmaları rendeliyoruz tarçın ve şekeri ekleyip şekeri eriyinceye kadar pişiriyoruz harcımız soğuyunca hamurun üzerine eşit miktarda dağıtıyoruz. kalam hamurumuzu üzerine rendeliyoruz.180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. servis yaparken isteğe göre üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz .
AFİYET OLSUN **

9 yorum:

  1. ne kadar pratik bir tarif...
    elmam olsa yapardım gerçekten...
    herkesin arşivinde olmalı.elınıze sgalık

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık. Tam ta bugün Deniz istemişti bu tatlıyı. Çizgi filmde duymuş. Dönüşte deneyeyim:))

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık.. gerçekten lezzetli oluor bu turta kiloma kilo katıyor sağolsun :)

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuş ellerine sağlık.. bayılırım ben de elmalı pastalara tatlara...

    YanıtlaSil
  5. annem çok sever elmalılezzetleri ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık.
    Arasına vişne koyup yapacağım bunu ben.

    Hınzır anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık tatlım ..ne de severim elmayı ..

    YanıtlaSil
  8. bende çok yaparım ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil