TARİFTE SAFRAN GEÇİYOR AMA BEN ELİMDE OLMADIĞI İÇİN KULLANMADIM.AMA TARİFTE OLDUĞU İÇİN YAZDIM.
MALZEMELER:
*1/2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
* 5 SU BARDAĞI SU
* 2 TATLI KAŞIĞI SAFRAN
* 5 YEMEK KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ
* 1/3 SU BARDAĞI FINDIK (DÖVÜLMÜŞ)
* YAKLAŞIK 2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
* 1/4 SU BARDAĞI ŞEKER
* GÜL SUYU
YAPILIŞI:
** 1/2 SU BARDAĞI PİRİNCİ 4 SU BARDAĞI SU İLE 30 DK. PİŞİRİYORUZ. 2 TATLI KAŞIĞI SAFRANI 1/2 SU BARDAĞI İLE CEZVEDE 5 DK. KAYNATIYORUZ.SÜZEREK SUYUNU AYIRIYORUZ.5 YEMEK KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜNÜ YIKAYIP KURULUYORUZ. NİŞASTAYI 1/2 SU BARDAĞI SU İLE EZİYORUZ.PİŞİRDİĞİMİZ PİRİNÇLERE ŞEKER SAFRANLI SU VE NİŞASTAYI EKLİYORUZ.OCAĞI KAPADIKTAN SONRA GÜL SUYUNU KATIYORUZ. ÜZERİNE KUŞ ÜZÜMÜ VE FINDIK SERPİYORUZ.
*** AFİYET OLSUN *** .
zerde hep okuyup, hiç yapmadığım bir tatlı yapmalı artık yapmalı değil mi : )
YanıtlaSilBugün başka bloglardada zerde tarifini okudum geçen yıl paylaşmıştım ellerine sağlık canım sevgiler...mine (miskokululezzetler)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım öğrenmenin sonu yok öğreniyorum işte sevgiler
YanıtlaSilswotpisces: duyulan, ama çok yapılmayan bir tatlı, aslında zor da değil, denenmeli kesinlikle, elinize sağlık. (:
YanıtlaSilCanim ellerine saglik hic denemedim ilk firsatda tarifini deneyecegim öptüm.
YanıtlaSilbende henüz denemedim merak da ediyorum aslında:)
YanıtlaSileline sağlık
sevgilerimle..
yemekbirask
seval
çok severim canım ellerine sağlık ..
YanıtlaSilellerine sağlık canım bende yapıyorum ama daha değişik bunu da hemen deneyeceğim
YanıtlaSilellerine sağlık
YanıtlaSilzerdeyi görünce çocukluğum geldi aklıma annem de güzel yapardı ellerine sağlık ilk fırsatta benim de yapmam lazım
YanıtlaSilellerine sağlık ..
YanıtlaSil