5 Ağustos 2011 Cuma

SİGARA BÖREĞİ

MALZEMELER:




* 3 ADET YUFKA
* PEYNİR
* MAYDANOZ
* KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ




YAPILIŞI:




** YUFKALARIMIZI ÜST ÜSTE KOYUP  ORTADAN İKİYE KATLAYIP VE TEKRAR 2YE KATLAYARAK  BÜYÜK BİR ÜÇGEN ELDE EDİYORUZ.ÜÇGENİN TEPESİNDEN GENİŞ KENARA DOĞRU BIÇAKLA İKİ ÜÇGEN AYIRARAK ,1 YUFKADAN 8 ADET ÜÇGEN ELDE EDİYORUZ.GENİŞ KISIMDAN BAŞLAYARAK  HARCIMIZDAN (PEYNİR VE MAYDANOZ)  KOYUP YANLARINI HARCIMIZIN ÜZERİNE KAPATILARAK SARIYORUZ..SİVRİ UCUNUN İÇ KISMI SUYLA ISLATARAK YAPIŞMASINI SAĞLIYORUZ.BÜTÜN BÖREKLER BİTTİKTEN SONRA BOL YAĞDA KIZARTIYORUZ.
***AFİYET OLSUN***

6 yorum:

  1. üff cok güzeller,bayilirim,ellerine saglik canim,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık.bu aralar benimde aklımda

    YanıtlaSil
  3. oohh ellerinize sağlık. yanındada çay harika olur.

    YanıtlaSil
  4. bende geçen akşam yapmıştım.harika olmuş canım.çıtır çıtır.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık çıtır çıtır ne güzel olmuş.(anneanneninemekleri

    YanıtlaSil
  6. kurtarıcı böreklerden biri.. misafir geldiğinde hemen yapılan hatta önceden hazırlanıp buzluğa bile koyulan bir tür ellerinize sağlık her çeşidi çok güzel olur..

    YanıtlaSil