MALZEMELER:
(12 Adet)
- 3 yufka
- 100gr.kıyma
- 1 soğan
- tuz
- toz kırmızı biber
Yufkayı ıslatmak için:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
- Yufkaları dört eş parçaya böldük.(üçgen şeklinde.)
- İçini hafif ıslattık.(2 yumurta , 1 su bardağı süt ve 1 çay bardağı sıvı yağ ile hazırladığımız karışım ile)
- Harcımızı (kavrulmuş kıyma ,soğan ve istenilen baharatlar) yufkanın üzerine küçük küçük dağıttık.
- Yufkamızın geniş tarafından başlayarak rulo yaptık.
- Ve gül şekli verdikten sonra tepsimize dizdik.
- Üzerine kalan karışımdan sürüdük.
- Daha sonra önceden ısıtılmış fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar pişirdik
- Fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirip, servis yaptık.
kıymalı yiyemediğim için genelede bu börei patatesli veya peynirli yapıyorum bende.harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık,sahur için çayla ne güzel gider,sevgiler(anneaneninemekleri
YanıtlaSilben her türlü iç ile denedim bu böregi ve en çok yakışan kıymalı olan bence.ellerine saglık.
YanıtlaSilBörek nefis olmuş,ne çok severim.. Yarın akşama bende hazırlıycam:)
YanıtlaSilellerine sağlık..
Hayırlı ramazanlar..
pelince
Kıymalı hali ile bu böreğe bayılırım. Nefis olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilAlternatif Mutfak-Çeşnici Handan
oohh yanındada çay nasılda güzl gider değilmi ellerinize sağlık.
YanıtlaSilOhhhh ellerine sağlık. Ramazan geldi tabi. Gelsin börekler, çörekler.
YanıtlaSilAğzı sulanmış kafir anne Çiğdem
Maerhaba arkadaşım, tekrar buluşmak çok güzel. Ellerine sağlık
YanıtlaSil