8 Ağustos 2011 Pazartesi

KIYMALI GÜL BÖREĞİ


MALZEMELER:


(12 Adet)

  • 3 yufka
  • 100gr.kıyma
  • 1 soğan
  • tuz
  • toz kırmızı biber
Yufkayı ıslatmak için:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI:
  1. Yufkaları dört eş parçaya böldük.(üçgen şeklinde.)
  2. İçini hafif ıslattık.(2 yumurta , 1 su bardağı süt ve 1 çay bardağı sıvı yağ ile  hazırladığımız karışım ile) 
  3. Harcımızı (kavrulmuş kıyma ,soğan ve istenilen baharatlar)  yufkanın üzerine küçük küçük dağıttık.
  4. Yufkamızın geniş tarafından başlayarak rulo yaptık.
  5. Ve gül şekli verdikten sonra tepsimize dizdik.
  6. Üzerine kalan karışımdan sürüdük.
  7. Daha sonra  önceden ısıtılmış fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar  pişirdik
  8. Fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirip, servis yaptık.

8 yorum:

  1. kıymalı yiyemediğim için genelede bu börei patatesli veya peynirli yapıyorum bende.harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık,sahur için çayla ne güzel gider,sevgiler(anneaneninemekleri

    YanıtlaSil
  3. ben her türlü iç ile denedim bu böregi ve en çok yakışan kıymalı olan bence.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  4. Börek nefis olmuş,ne çok severim.. Yarın akşama bende hazırlıycam:)
    ellerine sağlık..

    Hayırlı ramazanlar..

    pelince

    YanıtlaSil
  5. Kıymalı hali ile bu böreğe bayılırım. Nefis olmuş ellerine sağlık canım.
    Alternatif Mutfak-Çeşnici Handan

    YanıtlaSil
  6. oohh yanındada çay nasılda güzl gider değilmi ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Ohhhh ellerine sağlık. Ramazan geldi tabi. Gelsin börekler, çörekler.

    Ağzı sulanmış kafir anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  8. Maerhaba arkadaşım, tekrar buluşmak çok güzel. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil