Elmalı turtayı apalı uzun zaman oldu,yayınlamak bugüne kısmetmiş.Hayırlı cumalar ve hayırlı iftarlar diliyorum arkadaşlar,sevgiyle kalın...MALZEMELER:
*2 YUMURTA
*1 SU BARDAĞI ŞEKER
*1 PAKET MARGARİN
* KABARTMA TOZU
* VANİLYA
* ALDIĞI KADAR UN
HARCI:
* 4 ELMA
* 4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
* TARÇIN
YAPILIŞI :
*) Tüm malzemeleri karıştırıp hamur yapıyoruz.Oluşan hamuru 2 'ye bölüyoruz. Hamurun birini yağlanmış tepsiye seriyoruz. Elmaları rendeliyoruz tarçın ve şekeri ekleyip şekeri eriyinceye kadar pişiriyoruz harcımız soğuyunca hamurun üzerine eşit miktarda dağıtıyoruz. kalam hamurumuzu üzerine rendeliyoruz.180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. servis yaparken isteğe göre üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz .
AFİYET OLSUN **
ne kadar pratik bir tarif...
YanıtlaSilelmam olsa yapardım gerçekten...
herkesin arşivinde olmalı.elınıze sgalık
ellerine sağlık. Tam ta bugün Deniz istemişti bu tatlıyı. Çizgi filmde duymuş. Dönüşte deneyeyim:))
YanıtlaSilellerine sağlık.. gerçekten lezzetli oluor bu turta kiloma kilo katıyor sağolsun :)
YanıtlaSilellerine sağılık.
YanıtlaSilçok güzel olmuş ellerine sağlık.. bayılırım ben de elmalı pastalara tatlara...
YanıtlaSilannem çok sever elmalılezzetleri ellerine sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık.
YanıtlaSilArasına vişne koyup yapacağım bunu ben.
Hınzır anne Çiğdem
ellerine sağlık tatlım ..ne de severim elmayı ..
YanıtlaSilbende çok yaparım ellerine sağlık canım
YanıtlaSil