Haftanın son iş gününe geldik.Herkese hayırlı cumalar diliyorum.Bugün kü tarifimi etkinliğe göndermek istiyorum.Bu tarifi yıllar önce Oktay ustanın programında almıştım.Biz çok sevdik .İYİ HAFTA SONLARI....
Yapılışı:
Soğan ve sarımsağı kavurduktan sonra mercimeği ilave ediyoruz.Kabakları uzunlamasına kesip çekirdeklerini çıkartıyoruz.Kabağı ufak ufak doğrayıp mercimekli karışıma ekledikten sonra ,bir iki karışımdan sonra salçayı da ekliyoruz.. Çok az sıcak su ekleyip pişmeye bırakıyoruz. En son tuz,limon suyu ekleyip dereotu ile süslüyoruz .Ve yemeğimiz hazırdır.AFİYET OLSUN.
- 5 Kabak
- 2 soğan(yemeklik doğruyoruz.)
- yarım su bardağı yeşil mercimek
- 4 sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3 su bardağı su
- 1 adet limonun suyu
- yarım demet dereotu
Yapılışı:
Soğan ve sarımsağı kavurduktan sonra mercimeği ilave ediyoruz.Kabakları uzunlamasına kesip çekirdeklerini çıkartıyoruz.Kabağı ufak ufak doğrayıp mercimekli karışıma ekledikten sonra ,bir iki karışımdan sonra salçayı da ekliyoruz.. Çok az sıcak su ekleyip pişmeye bırakıyoruz. En son tuz,limon suyu ekleyip dereotu ile süslüyoruz .Ve yemeğimiz hazırdır.AFİYET OLSUN.
canım bu tarif gerçekten çok değişik mercimeği kabakla hiç denememiştim deneyeceğim çünkü bayılırım yeşil mercimeğe
YanıtlaSilhafta sonun güzel çocuklarınla gönlünce geçsin
sevgiler...
Bu ara epey kabak çeşidi öğrendik,bu da çok değişik olmuş,elinize sağlık.
YanıtlaSilellerinize sağlık, geçmişte bende bir kaç kez yapmıştım televizyondan almıştım tarifini ama oktay usta değildi adananın yöresel yemeğiymiş öyle hatırlıyorum sizin yapımınızla da hatırlamış oldum bu güzel lezzeti :)
YanıtlaSilsevgiler..
ellerinize sağlık.çok sağlıklı bir yemek olmuş
YanıtlaSilhiç tatmadığım bu şekilde ellerine sağlık arkadaşım afiyet bal olsun
YanıtlaSilsevgiler
çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık ben bayılırım bu yemeğe:))
YanıtlaSilellerine sağlık canımm:))
YanıtlaSilbenim için son iş günü değil ne yazıkki yarın da var:(
ama yemeğin çok değişik:) ellerin dert görmesinn.
mutlu hafta sonları dilerim...
Bende kabakla hic denememistim,ama yesil mercimek nereye girerse tadi nefis oluyor,mutlaka denicem ,tesekkürler tarifi paylastigin icin,sevgilerle...
YanıtlaSilSerpil.
Benim de sevdiğim bir yemektir,sık sık yaparım.Elinize sağlık..
YanıtlaSilYemek çok güzel olmuş,mercimekli bende daha önce denememiştim... ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgiler...
Blogma hoşgeldiniz. Sizin blogunuz da çok lezzetli görünüyor:)) Sevgiler.
YanıtlaSilDünkü yemeğim buydu. Kızıma aç olduğu için yedi. Eşim oolle yavaş yavaş yedi, ben bugun ikinci tabağımı keyifle yedim. Kimyon da çok yakıştı. Tesadüf işte, eline sağlık.
YanıtlaSilPişti anne Çiğdem
Çok güzel bir yemek benim kızım kesinlikle bayılır.
YanıtlaSilellerine sağlık