27 Eylül 2010 Pazartesi

HAŞHAŞLI REVANİ

Yoğun bir hafta sonuydu.Düğün,akraba ziyareti,ödevlerrrr...Hafta sonunu tatlı ile noktalayıp ,hafta başına tatlı bir başlangıç yapmak istiyorum.Güzelliklerle dolu bir hafta geçirmenizi diliyorum.Ağzımızın tadı hiç bozulmasın.

HAŞHAŞLI REVANİ

    MALZEMELER:

      • 5 yumurta
      • 1 su bardağı şeker
      • 1 su bardağı sıvı yağ
      • 1 su bardağı irmik
      • 1 su bardağı haşhaş
      • 1 su bardağı un
      • 1 paket karbartma tozu
      • 1 paket vanilya
      • ŞERBETİ:
      • 2 Su bardağı şeker
      • 3 Su bardağı su
      • ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:
      • Krem şanti,isteğe göre kaymak,krema olabilir.Ben krem şanti kullandım.
      • 1 Su bardağı süt
      • YAPILIŞINA GELİNCE:
      • Önce şerbeti hazırladımki kek pişip ılık hale gelinceye kadar şerbette ılık olsun.BU ŞERBETLİ TATLIMIZDA KEK VE ŞERBET ILIK OLMALI.
      • KEK YAPIMI ,Bildiğimiz gibi .Yumurta ile şekeri çırpıyoruz.Sıvıyağı ekliyoruz.Kabartma tozu,un,vanilya,irmik ve haşhaşı karıştırıyoruz.Şekerli karışıma ilave edip karıştırarak yağlanmış fırın kabımıza döküyoruz.180 derece fırında yaklaşık 25-30 dk pişiriyoruz.Ilık hale gelince ılımış şerbetimizide  üzerene dökerek 1 saat dinlendiriyoruz.
      •  1su bardağı süt ile 2paket krem şantiyi yoğun kıvam alana kadar çırpıyoruz.Ve tatlımızın üzerini süslüyoruz.


      • AFİYET OLSUN
       
       

    16 yorum:

    1. çok güzel kabarmış.çokta severim revaniyi ancak haşhaşlısını hiç tatmadım.haşhaşın revaniyi dahada güzelleştirdiğine eminim.ellerinize sağlık

      YanıtlaSil
    2. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz çok şifa dolu ve iştah açıcı olmuş.
      (http://gencalsabahattin.blogspot.com 'da maklubeyi yayınladım.)

      Saygılarımla.

      YanıtlaSil
    3. Ellerine sağlık çok güzel bir tatlı.

      YanıtlaSil
    4. Çok seviyorum bu tatlıyı :)
      Ellerine sağlık gülüm.

      YanıtlaSil
    5. Oh oh olsada yesem tatlı krizindeyim zaten ama yapan yok:)

      YanıtlaSil
    6. Ellerine sağlık,nefis görünüyor.

      YanıtlaSil
    7. haşhaşlı revaninin tadı sahiden güzel oluyor. bir de üzerine kivi dilimi koyunca çok kafa karıştırıyor, acaba kek kivilimi diye:) çünkü görsel olarak acayip bir uyum yakalıyorlar. revanin tam kıvamında ve iştah açıcı gözüküyor, ellerine sağlık..

      YanıtlaSil
    8. canımm pek güzel kabarmış maşallah:))
      ellerine kollarına sağlık:))
      bal şeker olsun:)

      YanıtlaSil
    9. ellerine sağlık, pek bir güzel görünüyor..

      YanıtlaSil
    10. Ellerine saglik,hic denememistim,tesekkürler...

      YanıtlaSil
    11. citir citir olmustur hashaslarla,dedigin gibi agzimizin tadi bozulmasin,eline saglik

      YanıtlaSil
    12. Ohhh mis gibi. Ellerine sağlık:)

      YanıtlaSil
    13. Mmmmm, ellerine saglik arkadasim,

      YanıtlaSil
    14. Şerbetli tatlılar pek tercih ettiğim tür tatlılar değil. Ama bir kez haşahaşlısını yemiştim; çok beğendim. Haşhaş çok büyük bir fark katıyor kanımca. Ellerinize sağlık.

      YanıtlaSil
    15. Ellerine saglik. Sevgiler...

      YanıtlaSil
    16. Revaniyi çok severim ancak haşhaşlı hiç denememiştim. Ellerine sağlık tatlım, afiyet şeker olsun.

      YanıtlaSil