Yoğun bir hafta sonuydu.Düğün,akraba ziyareti,ödevlerrrr...Hafta sonunu tatlı ile noktalayıp ,hafta başına tatlı bir başlangıç yapmak istiyorum.Güzelliklerle dolu bir hafta geçirmenizi diliyorum.Ağzımızın tadı hiç bozulmasın.
HAŞHAŞLI REVANİ
HAŞHAŞLI REVANİ
- 5 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı haşhaş
- 1 su bardağı un
- 1 paket karbartma tozu
- 1 paket vanilya
- ŞERBETİ:
- 2 Su bardağı şeker
- 3 Su bardağı su
- ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:
- Krem şanti,isteğe göre kaymak,krema olabilir.Ben krem şanti kullandım.
- 1 Su bardağı süt
- YAPILIŞINA GELİNCE:
- Önce şerbeti hazırladımki kek pişip ılık hale gelinceye kadar şerbette ılık olsun.BU ŞERBETLİ TATLIMIZDA KEK VE ŞERBET ILIK OLMALI.
- KEK YAPIMI ,Bildiğimiz gibi .Yumurta ile şekeri çırpıyoruz.Sıvıyağı ekliyoruz.Kabartma tozu,un,vanilya,irmik ve haşhaşı karıştırıyoruz.Şekerli karışıma ilave edip karıştırarak yağlanmış fırın kabımıza döküyoruz.180 derece fırında yaklaşık 25-30 dk pişiriyoruz.Ilık hale gelince ılımış şerbetimizide üzerene dökerek 1 saat dinlendiriyoruz.
- 1su bardağı süt ile 2paket krem şantiyi yoğun kıvam alana kadar çırpıyoruz.Ve tatlımızın üzerini süslüyoruz.
- AFİYET OLSUN
çok güzel kabarmış.çokta severim revaniyi ancak haşhaşlısını hiç tatmadım.haşhaşın revaniyi dahada güzelleştirdiğine eminim.ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık çok güzel bir tatlı.
YanıtlaSilÇok seviyorum bu tatlıyı :)
YanıtlaSilEllerine sağlık gülüm.
Oh oh olsada yesem tatlı krizindeyim zaten ama yapan yok:)
YanıtlaSilEllerine sağlık,nefis görünüyor.
YanıtlaSilhaşhaşlı revaninin tadı sahiden güzel oluyor. bir de üzerine kivi dilimi koyunca çok kafa karıştırıyor, acaba kek kivilimi diye:) çünkü görsel olarak acayip bir uyum yakalıyorlar. revanin tam kıvamında ve iştah açıcı gözüküyor, ellerine sağlık..
YanıtlaSilcanımm pek güzel kabarmış maşallah:))
YanıtlaSilellerine kollarına sağlık:))
bal şeker olsun:)
ellerine sağlık, pek bir güzel görünüyor..
YanıtlaSilEllerine saglik,hic denememistim,tesekkürler...
YanıtlaSilcitir citir olmustur hashaslarla,dedigin gibi agzimizin tadi bozulmasin,eline saglik
YanıtlaSilOhhh mis gibi. Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilMmmmm, ellerine saglik arkadasim,
YanıtlaSilŞerbetli tatlılar pek tercih ettiğim tür tatlılar değil. Ama bir kez haşahaşlısını yemiştim; çok beğendim. Haşhaş çok büyük bir fark katıyor kanımca. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine saglik. Sevgiler...
YanıtlaSilRevaniyi çok severim ancak haşhaşlı hiç denememiştim. Ellerine sağlık tatlım, afiyet şeker olsun.
YanıtlaSil