1 Eylül 2010 Çarşamba

BİR BABAANNE KLASİĞİ:KARMA

Uzun bir aradan sonra merhaba...
MALZEMELER:
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat ( üzerine limon sıkılacak karbonat kokmaması için)
  • 500 gr ekşimik
  • aldığı kadar un
  • 125 gr margarin (piştikten sonra )
YAPILIŞI:
  Tüm malzemeleri yoğuruyoruz. Küçük parçalara ayırıp merdane ile açıyoruz.Daha sonra yağsız tavada 2 tarafınıda pişiriyoruz.tavadan aldıktan sonra margarin ile yağlıyoruz..

14 yorum:

  1. ne varsa büyüklerde var galiba : ) ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Çayın yanında ne güzel gider.Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
    Hayırlı iftarlar.
    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. UuU en sevdiğim:)
    Ellerine,gönlüne sağlık gülüm..
    Bir tane aldım,iftarda tüketmek üzere
    Muhabbetle

    YanıtlaSil
  4. HOŞGELDİNNN...ELİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.

    YanıtlaSil
  5. ohh nasıl güzel kokar Arzu Hanım,
    anne kokar dediğiniz gibi babanne kokar köy kokar bayılırım ben:))

    YanıtlaSil
  6. Hamur işlerini kim sevmez, afiyetler olsun.. Babaanneciğinin ellerine sağlık..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Arzucuğum bu aralar senden ses çıkmadı umarım bir sıkıntı yoktur babaannenizin ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Merhaba :)) anneanne ve babannelerin yaptıklarına her zaman bayılmışımdır..Karmayı daha önce duymamıştım,ama çok leziz gözüküyo..Babannenin ellerine sağlık,ömrüne bereket..Paylaşım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık canım afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  10. yanınada şöyşe güzel bir peynir.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  11. Arzucum merhaba nasılda güzeller babaannenizin
    ve senin ellerine sağlık.Çok sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. hamur islerine bayilirim yanina peynir mmmmh süper
    ellerine saglik

    YanıtlaSil
  13. çok güzel görünüo.. ellerinize sağlık.. hayırlı bayramlar..

    YanıtlaSil
  14. Offf :)) başka dıcek bırsey yok yazın çok yedim , çok severım elleirne sağlık

    Sevgiler,

    YanıtlaSil