MALZEMELER:
Bir poşet glazür - bitter
YAPILIŞI:
Sütü bir tencereye boşaltın. Üzerine puding poşetini ilave edin ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın. Margarini ilave edip 2 - 3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocak tan alıp arada karıştırarak 15 dakika soğutun.
Elmayı soyup rendeleyin. Tarçın ve limon kabuğu rendesini ekleyip kaşık ile karıştırın.
Kayısıları yıkayıp küçük küpler şeklinde doğrayın. Üzerine öğütülmüş bisküvi ve cevizi ilave edip karıştırın.
Soğumuş pudinge elmalı karışımı ekleyip karıştırın. Üzerine hazırladığınız bisküvili karışımı ilave edip malzemeler toparlanıncaya kadar yoğurun. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
Süre sonunda karışımdan cevizden daha küçük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Hazırladığınız trüfleri 1 saat buzdolabında bekletin.
Glazür poşetini kaynatılmış ve 1 - 2 dakika soğutulmaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Glazür poşetini sudan maşa ile çıkartın, kenarından keskin ve çukur bir kaseye boşaltın. Trüfleri glazüre bulayın. kürdan yardımı ile çıkarıp pişirme kağıdının üzerine sıralayın. Glazür donunca kürdanları çıkararak servis yapın.
NOT: Trüfleri hindistan cevizi, kakao, öğütülmüş antep fıstığı, ceviz vs. ile kaplayabillirsiniz.
- 1 paket bitter çikolatalı puding
- 1,5 su bardağı süt
- 25g margarin
- 1 adet elma
- 1çay kaşığı tarçın
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı kuru kayısı
- 2 paket öğütülmüş yulaflı bisküvi
- 1 çay bardağı öğütülmüş ceviz
Bir poşet glazür - bitter
YAPILIŞI:
Sütü bir tencereye boşaltın. Üzerine puding poşetini ilave edin ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın. Margarini ilave edip 2 - 3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocak tan alıp arada karıştırarak 15 dakika soğutun.
Elmayı soyup rendeleyin. Tarçın ve limon kabuğu rendesini ekleyip kaşık ile karıştırın.
Kayısıları yıkayıp küçük küpler şeklinde doğrayın. Üzerine öğütülmüş bisküvi ve cevizi ilave edip karıştırın.
Soğumuş pudinge elmalı karışımı ekleyip karıştırın. Üzerine hazırladığınız bisküvili karışımı ilave edip malzemeler toparlanıncaya kadar yoğurun. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
Süre sonunda karışımdan cevizden daha küçük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Hazırladığınız trüfleri 1 saat buzdolabında bekletin.
Glazür poşetini kaynatılmış ve 1 - 2 dakika soğutulmaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Glazür poşetini sudan maşa ile çıkartın, kenarından keskin ve çukur bir kaseye boşaltın. Trüfleri glazüre bulayın. kürdan yardımı ile çıkarıp pişirme kağıdının üzerine sıralayın. Glazür donunca kürdanları çıkararak servis yapın.
NOT: Trüfleri hindistan cevizi, kakao, öğütülmüş antep fıstığı, ceviz vs. ile kaplayabillirsiniz.
Nefis görünüyor. Ellerine saglik. Sevgiler...
YanıtlaSilÇok leziz ve şık görünüyorlar. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
ellerinişze sağlık çok hafif ve güzel bir trüf olmuş
YanıtlaSilElerine sağlık truff nasıl yapılırsa yapılsın bence ortaya çıkan sonuç muhteşem:)
YanıtlaSilHem hafif hem de güzel bir tatlı.Ellerinize sağlık.Hayırlı Ramazanlar.
YanıtlaSilTrüfler tam benlik birer lokmalık olmuşlar:)) elinize sağlık...
YanıtlaSilArzucuğum hiç trüff yapmadım biliyormusun senin tarifin içindeki malzemeler çok bol harika tarifini denemek isterim ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilTrüf ve sunumun harika olmuş canım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilnesrincim teşşekkür ederim:)
YanıtlaSilsevgiler...
fuat bey teşekkürler ..
YanıtlaSilsevgiler..
teşekkür ederim umutlu hayat cnm evet çok hafif ayrıca besleyici bir şekkerleme :))
YanıtlaSilsevgiler..
katılıyorum aylincim ..teşekkürler cnm
YanıtlaSilsevgiler..
sevindim cnm senlik olduğuna:))
YanıtlaSilteşkkürler cnm
sevgiler..
minecim bnim de ilk deneyimim trüff ama gerçekten cok lezzetli denersen pişman olmassın cnm :)
YanıtlaSilteşkkürler cnm
sevgiler..
handancım teşekkürler cnm ...
YanıtlaSilsevgiler:))
Canım çok hoş olmuş,ellerine sağlık,sevgilerrr.....
YanıtlaSilSevgili Arzu,
YanıtlaSilEllerine sağlık,çok hoş bir sunum olmuş.Ben daha farklı yapıyorum trüf'ü. Birde bu tarifi denemem lazım:)
Sevgiler
Gunaydın,
YanıtlaSilGaliba ben hiç trüf yemedim. Denesemmiki bu hafta.
Ellerine saglık guzel gozukuyor. Malzemeler super.
Aç anne Çigdem
Benimkiler bayılıyo bunlara
YanıtlaSilelinize sağlık
çok severimm ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilbayramda ön ikram olabilir hem de ne güzel olur ellerine sağlık canım
YanıtlaSilçOK ŞİRİN GÖRÜNÜYORLAR ,ÇOK DA SEVERİM :) ELLERİNE SAĞLIK CNM
YanıtlaSil