9 Ağustos 2010 Pazartesi

TRÜF

MALZEMELER:
  • 1 paket bitter çikolatalı puding
  • 1,5 su bardağı süt
  • 25g margarin
  • 1 adet elma
  • 1çay kaşığı tarçın
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı kuru kayısı
  • 2 paket öğütülmüş yulaflı bisküvi
  • 1 çay bardağı öğütülmüş ceviz
ÜZERİ İÇİN:

      Bir poşet glazür - bitter

YAPILIŞI:
     Sütü bir tencereye boşaltın. Üzerine puding poşetini ilave edin ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın. Margarini ilave edip 2 - 3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocak tan alıp arada karıştırarak 15 dakika soğutun.
     Elmayı soyup rendeleyin. Tarçın ve limon kabuğu rendesini ekleyip kaşık ile karıştırın.
     Kayısıları yıkayıp küçük küpler şeklinde doğrayın. Üzerine öğütülmüş bisküvi ve cevizi ilave edip karıştırın.
     Soğumuş pudinge elmalı karışımı ekleyip karıştırın. Üzerine hazırladığınız bisküvili karışımı ilave edip malzemeler toparlanıncaya kadar yoğurun. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
     Süre sonunda karışımdan cevizden daha küçük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Hazırladığınız trüfleri 1 saat buzdolabında bekletin.
     Glazür poşetini kaynatılmış ve 1 - 2 dakika soğutulmaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Glazür poşetini sudan maşa ile çıkartın, kenarından keskin ve çukur bir kaseye boşaltın. Trüfleri glazüre bulayın. kürdan yardımı ile çıkarıp pişirme kağıdının üzerine sıralayın. Glazür donunca kürdanları çıkararak servis yapın.

     NOT: Trüfleri hindistan cevizi, kakao, öğütülmüş antep fıstığı, ceviz vs. ile kaplayabillirsiniz.



22 yorum:

  1. Nefis görünüyor. Ellerine saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Çok leziz ve şık görünüyorlar. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. ellerinişze sağlık çok hafif ve güzel bir trüf olmuş

    YanıtlaSil
  4. Elerine sağlık truff nasıl yapılırsa yapılsın bence ortaya çıkan sonuç muhteşem:)

    YanıtlaSil
  5. Hem hafif hem de güzel bir tatlı.Ellerinize sağlık.Hayırlı Ramazanlar.

    YanıtlaSil
  6. Trüfler tam benlik birer lokmalık olmuşlar:)) elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Arzucuğum hiç trüff yapmadım biliyormusun senin tarifin içindeki malzemeler çok bol harika tarifini denemek isterim ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Trüf ve sunumun harika olmuş canım. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. nesrincim teşşekkür ederim:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. fuat bey teşekkürler ..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. teşekkür ederim umutlu hayat cnm evet çok hafif ayrıca besleyici bir şekkerleme :))
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. katılıyorum aylincim ..teşekkürler cnm
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. sevindim cnm senlik olduğuna:))
    teşkkürler cnm
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. minecim bnim de ilk deneyimim trüff ama gerçekten cok lezzetli denersen pişman olmassın cnm :)
    teşkkürler cnm
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. handancım teşekkürler cnm ...
    sevgiler:))

    YanıtlaSil
  16. Canım çok hoş olmuş,ellerine sağlık,sevgilerrr.....

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Arzu,
    Ellerine sağlık,çok hoş bir sunum olmuş.Ben daha farklı yapıyorum trüf'ü. Birde bu tarifi denemem lazım:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Gunaydın,

    Galiba ben hiç trüf yemedim. Denesemmiki bu hafta.
    Ellerine saglık guzel gozukuyor. Malzemeler super.

    Aç anne Çigdem

    YanıtlaSil
  19. Benimkiler bayılıyo bunlara
    elinize sağlık

    YanıtlaSil
  20. çok severimm ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  21. bayramda ön ikram olabilir hem de ne güzel olur ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  22. çOK ŞİRİN GÖRÜNÜYORLAR ,ÇOK DA SEVERİM :) ELLERİNE SAĞLIK CNM

    YanıtlaSil