2 Mayıs 2012 Çarşamba

KAYISI ŞÖLENİ




Malzemeler:

- 1 paket krem şanti


- 1 su bardağı süt


- 15 adet kuru kayısı


- 2 çorba kaşığı süzme yoğurt


- 2 çorba kaşığı limon suyu


- 2 çorba kaşığı şeker


- nane yaprağı

Yapılışı:


1 su bardağı süt ile 1 poşet krem şantiyi çırpıyoruz.2 çorba kaşığı süzme yoğurt ilave ediyoruz.10 adet kuru kayısıyı 2 su bardağı su ile kayısılar yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.Daha sonra püre haline getiriyoruz.3 adet kuru kayısıyı haşlamadan küçük küçük doğrayıp kremşantili karışıma katıyoruz.püre haline getirdiğimiz kayısıların üzerine 2 ç.k şeker ve 2 ç.k limon suyu ilave edip karıştırıyoruz.5 dk. bekletip krem şantili karışıma katıyoruz. Karıştırıp servis edeceğimiz kaba aldıktan sonra 2 tane kayısı ve nane ile süslüyoruz.




6 yorum:

  1. Değişik farklı bir tatlı.en kısa zamanda kızlarım için deneyeceğim inşallah.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Özlem yorumun için teşekkür ederim.umarım beğenirsin.

    YanıtlaSil
  3. Arzu,

    Ellerine sağlık. Ama ne yapıyoruz, krem şanti yemiyoruz.
    Doğal diil.

    Kitaptan benim sayemde haberdar olmanada bayıldımmm.

    Kıl anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  4. arada bir krem şantili tatlar yemiyor değilim...arada ama...

    YanıtlaSil
  5. Harika olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun canım.

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler Handancığım...

    YanıtlaSil