18 Mart 2013 Pazartesi

EV USULÜ WAFFLE

18 Mart Çanakkale Zaferi'ni kutluyor, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.
...................................................................................................
EVİMİZİN BÜYÜK KIZI-ELİF-NE ZAMANDIR ARKADAŞINDAN WAFFLE YAPMASINI BEKLİYORDU,ÜMİTLERİ TÜKENİNCE EVDE ÇAKMASINI YAPALIM BARİ DEYİNCE KIRAMADIM.-ÇAKMASI GENÇLERİN TABİRİ-MALUM GENÇ KIZIMIZ PEK HASSAS BUGÜNLERDE ,SINAV HAFTASINA GİRDİK YA,ÜZMEYE GELMEZ....YAN BAKSAN AĞLAYACAK HAVASINDA...HEMEN HEMEN HER SABAH SINAVA GEÇ KALDIĞINI RÜYASINDA GÖRÜP KALKTIĞINDA AĞLIYOR...BEN DE HASSAS GÜNLERDEN GEÇSEM DE GENÇLİK DAHA ZOR DÖNEM DİYEREK OLAYA HASSAS YAKLAŞIYORUM.SES TONUMU BİLE ONA GÖRE AYARLIYORUM,AMA BENİM UFAKLIK --RÜYA ADA--KENDİSİNDEN BEKLENMEYEN KABA BİR SES TONUYLA ---GÖRÜNTÜ SON DERECE ŞİRİN AMA---:ELİF ABLA NEYİN VAR ,NE OLDU DEYİNCE ELİF İN GÖZ YAŞLARI DÖKÜLÜYOR.DÜŞÜNCELERİNİ ANLATAMIYOR BİLE...BU HAFTAYI ELİF İN SEVDİĞİ LEZZETLERE AYIRMAYA KARAR VERDİM.SEVGİLİ ELİF ÇİĞİM SENİ ÇOK SEVDİĞİMİZİ UNUTMA,SINAV DA BAŞARILI OLACAĞINA EMİNİM.YETER Kİ SAKİN OLUVER...ASLINDA HAYATIN KENDİSİNİN ZOR BİR SINAV OLDUĞUNU BU YAŞIMA GELİNCE ANLIYORUM AMA BUNU SANA ŞU ANDA ANLATAMAYACAĞIMIN FARKINDAYIM ...YAŞAMAK,TECRÜBE ETMEK GEREK...EMİNİM ŞU ANDA EN SON İSTEDİĞİN ŞEYLERDEN BİRİ ABLA NASİHATİ DİR UZATMAYAYIM.İSTEDİĞİN LEZZET ADINA NE VARSA İLET BU HAFTA EMRİNDEYİM.--BU FIRSATI KAÇIRMA SONRAKİ HAFTALARDA KAFAMA GÖRE TAKILMAYA DEVAM EDECEĞİM........---


Krep Hamuru:

 4yumurta 


1,5 bardak un,


2bardak su


1 brd şeker


1 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı eritilmiş margarin


Muhallebisi: 

1 kg süt

1 bardak un


1 bardak şeker


az margarin 


**muhallebi kıvamında pişir.soğuduktan sonra 1pkt krem şantiyle çırp


İÇİ: 

MUZ 

ÇİLEK 

KİVİ VB.

CEVİZ 

ÇİKOLATA SOSU

(2 ADET FISTIK :D )



ASLINDA ASIK SURATLI İKİ FOTOĞRAF OLSUN İSTEDİM.AMA FOTOLARI YÜKLEYEN elif OLUNCA BU FOTOĞRAFLAR KONULMUŞ.MALUM BU GÜNLERDE BU İKİ BAYANINDA YÜZÜ HİÇ GÜLMÜYORDA...YİNE DEDİKODUYA BAŞLADIM.TAM İÇİMİ DÖKECEKKEN ,TUTMAM GEREKTİĞİNİ FARKETMEK NE KADAR ZOR............ARADA SIRF İÇİMİ DÖKMEK İÇİN YAZMALIYIM.SUS SUS NEREYE KADAR..............................

YAPILIŞI :
KREBİ PİŞİRİP YARISINA MUHALLEBİMİZDEN KOYUYORUZ.İÇİNE MEYVELERİMİZİ YERLEŞTİRİP CEVİZ VE ÇİKOLATA SOSUMUZLA ZENGİNLEŞTİRDİKTEN SONRA  AFİYETLE YİYORUZZ::)

8 yorum:

  1. ne kadar zor durum .sına stresi çocukları o kadar yıpratiyorki çok üzülüyorum onlara.ALLAH kolaylıklar versin hepsine .tatlı da süper olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Evet canım yazdıklarına aynen katılıyorum...

    YanıtlaSil
  3. Cooook lezzetli gorunuyor arzu hanim ..ellerinize saglik yavrumuzada slnavinda basarilar diliyorum simdiden.

    YanıtlaSil
  4. Başarılar.
    Hep mutlu olsunlar inşallah.

    nazar değmesin diyen anne

    YanıtlaSil
  5. nefis olmuşlar canım bunlar:)
    emeklere sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık cok nefis görünüyor banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  7. kırep yerine rüya hanımın yanaklarından alsam mesela : )

    YanıtlaSil
  8. Am xavi gerard jude, Aiico sigorta ltd bir temsilcisi. Bir isletme kredisi ihtiyacim var? veya insaat kredisi? , ayri ayri% 3 oraninda kredi verir Eger ilgileniyorsaniz xavigeradloanfirm@yahoo.com hemen kredi belge ile devam etmek için bu e-posta adresinden bizimle irtibata geçecektir.

    SR GERARD JUDE

    YanıtlaSil