26 Şubat 2012 Pazar

LAZANYA

<Devler gibi eserler bırakmak için ,karıncalar gibi çalışmak gerekir.>NECİP FAZIL KISAKÜREK.
Az önce bu söz dikkatimi çekti,çok hoşuma gitti.hemen yazdım.kısa ve öz....güzel bir pazar geçiriyorsunuzdur inşallah ve güzel bir hafta ya başlangıç yapmanızı dileyerek lazanya tarifime geçmek istiyorum..
LAZANYA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:
  •  500 gram kıyma
  •  2 adet havuç
  •  2 adet soğan
  • 2 adet biber
  • 2 adet domates
  • tuz
  • 1 litre süt
  •  6-7 yemek kaşığı un
  •  75 gram margarin
  • lazanya makarnası
  • 250 gram kaşar peyniri

Yaplışı:
İlk olarak bir tavada küçük küçük doğranmış biberleri hafif sararıncaya kadar kavurun ve sonra küçük küçük kesilmiş havuç ,soğan , domates ve kıymayı ekleyin karıştırın ve  biraz su ekleyin.(su ekleme nedeni havuçların daha iyi pişmesi için).içi hazırlandı...Gelelim beşamel sosa:) küçük bir tencerenin içinde 75 gr margarini koyuyoruz.margarin iyice ateşte eritin ve unu ekleyin .karıştırmaya başlayın un hafif sararıncaya kadar karıştırın .ama çok dikkat etmelisiniz  un yanmasın veya az kavrulmasın.un sararmaya başlayınca 1  litre süt ekleyip karıştırın.karışım boza kıvamını alınca ocaktan alın.borcamın içine yaptığımız beşamel sosu azar azar dökün üzerine aldığımız lazanya makarnasını koyun üzerine yine beşamel sosu dökün ve hazırladığımız içi yayın.üzerine yine lazanya ile kaplayın yine sos dökün yine iç koyun .5 kat olduktan sonra üzerine kalan beşamel sosunu iyice  dökün. ve fırına atın .10-15 dk sonra çıkartıp rendelediğimiz kaşarı üzerine bol bol koyun ve tekrar yine 10-15dk fırında dursun sonra çıkartıp servis edin.
*******************************afiyet olsun**********************************

12 yorum:

  1. Hala deneyemediğim bir lezzet. Ellerinize sağlık, leziz görünüyor. Afiyet olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,bencede denenmesi gereken bir lezzet...

      Sil
  2. ellerine saglik ben de cok yaparim lazanyayi.lezzeti bambaskadir.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. tarifiniz yayınlandı ellerinize saplık:)

    http://elifindefterinden.com/2012/02/26/gulnurun-boregi-ve-klasik-biskuvili-pasta/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili elif:teşekkür ederim.kolay gelsin...

      Sil
  4. ellerinize sağlık. hiç denemedim görüntüsü çok güzel ..sevgiler

    YanıtlaSil
  5. güzel görünüyor,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Bayılırım lazanyaya, nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Bende bayılırım valla olsa yarım tepsi yerdim.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. ııımmmm nasıl nefis görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil