<Devler gibi eserler bırakmak için ,karıncalar gibi çalışmak gerekir.>NECİP FAZIL KISAKÜREK.
Az önce bu söz dikkatimi çekti,çok hoşuma gitti.hemen yazdım.kısa ve öz....güzel bir pazar geçiriyorsunuzdur inşallah ve güzel bir hafta ya başlangıç yapmanızı dileyerek lazanya tarifime geçmek istiyorum..
LAZANYA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:
Yaplışı:
İlk olarak bir tavada küçük küçük doğranmış biberleri hafif sararıncaya kadar kavurun ve sonra küçük küçük kesilmiş havuç ,soğan , domates ve kıymayı ekleyin karıştırın ve biraz su ekleyin.(su ekleme nedeni havuçların daha iyi pişmesi için).içi hazırlandı...Gelelim beşamel sosa:) küçük bir tencerenin içinde 75 gr margarini koyuyoruz.margarin iyice ateşte eritin ve unu ekleyin .karıştırmaya başlayın un hafif sararıncaya kadar karıştırın .ama çok dikkat etmelisiniz un yanmasın veya az kavrulmasın.un sararmaya başlayınca 1 litre süt ekleyip karıştırın.karışım boza kıvamını alınca ocaktan alın.borcamın içine yaptığımız beşamel sosu azar azar dökün üzerine aldığımız lazanya makarnasını koyun üzerine yine beşamel sosu dökün ve hazırladığımız içi yayın.üzerine yine lazanya ile kaplayın yine sos dökün yine iç koyun .5 kat olduktan sonra üzerine kalan beşamel sosunu iyice dökün. ve fırına atın .10-15 dk sonra çıkartıp rendelediğimiz kaşarı üzerine bol bol koyun ve tekrar yine 10-15dk fırında dursun sonra çıkartıp servis edin.
*******************************afiyet olsun**********************************
Az önce bu söz dikkatimi çekti,çok hoşuma gitti.hemen yazdım.kısa ve öz....güzel bir pazar geçiriyorsunuzdur inşallah ve güzel bir hafta ya başlangıç yapmanızı dileyerek lazanya tarifime geçmek istiyorum..
LAZANYA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:
- 500 gram kıyma
- 2 adet havuç
- 2 adet soğan
- 2 adet biber
- 2 adet domates
- tuz
- 1 litre süt
- 6-7 yemek kaşığı un
- 75 gram margarin
- lazanya makarnası
- 250 gram kaşar peyniri
Yaplışı:
İlk olarak bir tavada küçük küçük doğranmış biberleri hafif sararıncaya kadar kavurun ve sonra küçük küçük kesilmiş havuç ,soğan , domates ve kıymayı ekleyin karıştırın ve biraz su ekleyin.(su ekleme nedeni havuçların daha iyi pişmesi için).içi hazırlandı...Gelelim beşamel sosa:) küçük bir tencerenin içinde 75 gr margarini koyuyoruz.margarin iyice ateşte eritin ve unu ekleyin .karıştırmaya başlayın un hafif sararıncaya kadar karıştırın .ama çok dikkat etmelisiniz un yanmasın veya az kavrulmasın.un sararmaya başlayınca 1 litre süt ekleyip karıştırın.karışım boza kıvamını alınca ocaktan alın.borcamın içine yaptığımız beşamel sosu azar azar dökün üzerine aldığımız lazanya makarnasını koyun üzerine yine beşamel sosu dökün ve hazırladığımız içi yayın.üzerine yine lazanya ile kaplayın yine sos dökün yine iç koyun .5 kat olduktan sonra üzerine kalan beşamel sosunu iyice dökün. ve fırına atın .10-15 dk sonra çıkartıp rendelediğimiz kaşarı üzerine bol bol koyun ve tekrar yine 10-15dk fırında dursun sonra çıkartıp servis edin.
*******************************afiyet olsun**********************************
Hala deneyemediğim bir lezzet. Ellerinize sağlık, leziz görünüyor. Afiyet olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
teşekkür ederim,bencede denenmesi gereken bir lezzet...
Silellerine saglik ben de cok yaparim lazanyayi.lezzeti bambaskadir.sevgiler.
YanıtlaSiltarifiniz yayınlandı ellerinize saplık:)
YanıtlaSilhttp://elifindefterinden.com/2012/02/26/gulnurun-boregi-ve-klasik-biskuvili-pasta/
sevgili elif:teşekkür ederim.kolay gelsin...
Silellerinize sağlık. hiç denemedim görüntüsü çok güzel ..sevgiler
YanıtlaSilsevgili nuray,teşekkür ederim...
Silgüzel görünüyor,ellerine sağlık..
YanıtlaSilBayılırım lazanyaya, nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilBende bayılırım valla olsa yarım tepsi yerdim.ellerine sağlık.
YanıtlaSilııımmmm nasıl nefis görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSil