24 Ağustos 2011 Çarşamba

LİMONLU KEK


MALZEMELER:

  • 5 YUMURTA
  • 2,5 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 1 KABARTMA TOZU
  • 1 LİMON KABUĞU RENDESİ VEYA SUYU
  • 3 SU BARDAĞI UN
  • 1 SU BARDAĞI SÜT
  • 250 GR MARGARİN (ERİTİLMİŞ)
YAPILIŞI:
  YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRPIYORUZ.DİĞER MALZEMELERİDE İLAVE EDİP İYİCE KARIŞTIRDIKTAN SONRA YAĞLANMIŞ TEPSİYE DÖKÜYORUZ.180 DERECEDE YAKLAŞIK 25-30 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.SERVİS YAPMADAN ÖNCE ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİYORUZ. 
*** AFİYET OLSUN...***

YAPILIŞI

22 Ağustos 2011 Pazartesi

OSMANLI USULÜ ZERDE

TARİFTE SAFRAN GEÇİYOR AMA BEN ELİMDE OLMADIĞI İÇİN KULLANMADIM.AMA TARİFTE OLDUĞU İÇİN YAZDIM.

 MALZEMELER:

*1/2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
* 5 SU BARDAĞI SU
* 2 TATLI KAŞIĞI SAFRAN
* 5 YEMEK KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ
* 1/3 SU BARDAĞI FINDIK (DÖVÜLMÜŞ)
* YAKLAŞIK 2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
* 1/4 SU BARDAĞI ŞEKER
* GÜL SUYU

YAPILIŞI:
** 1/2 SU BARDAĞI PİRİNCİ 4 SU BARDAĞI SU İLE 30 DK. PİŞİRİYORUZ. 2 TATLI KAŞIĞI SAFRANI 1/2 SU BARDAĞI İLE CEZVEDE 5 DK. KAYNATIYORUZ.SÜZEREK SUYUNU AYIRIYORUZ.5 YEMEK KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜNÜ YIKAYIP KURULUYORUZ. NİŞASTAYI 1/2 SU BARDAĞI SU İLE EZİYORUZ.PİŞİRDİĞİMİZ PİRİNÇLERE   ŞEKER SAFRANLI SU VE NİŞASTAYI EKLİYORUZ.OCAĞI KAPADIKTAN SONRA GÜL SUYUNU KATIYORUZ. ÜZERİNE KUŞ ÜZÜMÜ VE FINDIK SERPİYORUZ.
*** AFİYET OLSUN ***  .


19 Ağustos 2011 Cuma

BEZELYE YEMEĞİ

Hayırlı cumalar arkadaşlar.yine yoğun günler geçiriyorum.Arşivimi karıştırınca bezelye yemeğimi gördüm.Bildiğimiz ama bloğumda mutlaka bulunmasını istediğim bir yemek.Ailecek hepimiz çok severiz .Güzel bir hafta sonu geçirmenizi dilerim....Sevgiler...




YAPILIŞI:

-1 KG BEZELYE

-2 PATATES

-1 HAVUÇ

-2 ORTA BOY SOĞAN

-TUZ

-1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

BEZELYELERİ KABUKLARINDAN KURTARDIKTAN SONRA YIKADIM VE TENCEREYE ALDIM.ÜZERİNE PATATESLERİ KÜÇÜK DOĞRADIM VE HAVUCU İLAVE ETTİM.SOĞANI KÜÇÜK DOĞRADIM .SALÇAYI SULANDIRIP ÜZERİNE DÖKTÜM.BEZELYELERİN ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SU İLAVE ETTİM.DÜDÜKLÜ TENCEREDE PİŞİRDİM .BEZELYELİ KARIŞIMIN İKİ PARMAK ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SU İLAVE ETTİM VE 35 DK PİŞİRDİM.

16 Ağustos 2011 Salı

ŞİPŞAK PASTA

Çok kolay ,hepimizin kurtarıcı gibi gördüğü bir tatlı tarifim var bugün.Bildik ama arşivimde mutlaka görmek istediğim bir lezzet.güzelliklerle dolu bir hafta geçirmenizi diliyorum...


-1 Paket ufalanmış Petibör bisküvi ile1.5 su bardağı süt ile çırpılmış 2 paket krem şantinin karışımından oluşan çok kolay ,herksesin bildiği bir pasta.İçine yağlı kağıt koyduğum küçük bir kalıbın içine bisküvili karışımı yaydım.1 gece buzdolabında dinlendirdim.Kalıptan çıkarınca ceviz ile süsledim.

12 Ağustos 2011 Cuma

ELMALI TURTA

Elmalı turtayı apalı uzun zaman oldu,yayınlamak bugüne kısmetmiş.Hayırlı cumalar ve hayırlı iftarlar diliyorum arkadaşlar,sevgiyle kalın...MALZEMELER:

*2 YUMURTA 
*1 SU BARDAĞI ŞEKER
*1 PAKET MARGARİN
* KABARTMA TOZU
* VANİLYA
* ALDIĞI KADAR UN

HARCI:

* 4 ELMA
* 4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
* TARÇIN

YAPILIŞI :
*) Tüm malzemeleri karıştırıp hamur yapıyoruz.Oluşan hamuru 2 'ye bölüyoruz. Hamurun birini yağlanmış tepsiye  seriyoruz. Elmaları rendeliyoruz tarçın ve şekeri ekleyip şekeri eriyinceye kadar pişiriyoruz harcımız soğuyunca hamurun üzerine eşit miktarda dağıtıyoruz. kalam hamurumuzu üzerine rendeliyoruz.180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. servis yaparken isteğe göre üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz .
AFİYET OLSUN **

10 Ağustos 2011 Çarşamba

EZOGELİN ÇORBASI


EZOGELİN BENİM ÇOK SEVDİĞİM ÇORBALARDANDIR.DÜN UZUN ZAMANDIR YAPMADIĞIMI FARKETTİM. RAMAZANDA ÇORBA OLMAZSA OLMAZ .ÇOCUKLARINDA SEVDİĞİ BİR ÇORBA .OĞLUM ÇOK SEVİYOR UMARIM KIZIMADA SEVDİREBİLİRİM.HAYIRLI İFTARLAR.SEVGİLER...



MALZEMELER:

-2 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ

-2 YEMEK KAŞIĞI İNCE YADA KALIN BULGUR

-2 YEMEK KAŞIĞI KIRMIZI MERCİMEK

-2 YEMEK KAŞIĞI TEL ŞEHRİYE

-1 SOĞAN

-1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

-2 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ

-NANE

-TUZ

YAPILIŞI:

-PİRİNÇ ,KIRMIZI MERCİMEK VE BULGURU GÜZELCE YIKIYORUM.SOĞANI YEMEKLİK DOĞRUYORUM.PİRİNÇ,MERCİMEĞİ, BULGUR,SOĞANI ,SALÇAYI VE YAKLAŞIK 6 BARDAK SUYU İLAVE EDİP PİŞMEYE BIRAKIYORUM TEL ŞEHRİYE ÇABUK PİŞTİĞİ İÇİN ONU SONRA EKLİYORUM.ARADA KARIŞTIRIP SUYUNU KONTROL EDİYORUM.PİŞTİKTEN SONRA TUZU İLAVE EDİP SIVIYAĞ İLE NANEYİ YAKIP ÇORBAMIZA DÖKÜYORUM.AFİYET OLSUN.

8 Ağustos 2011 Pazartesi

KIYMALI GÜL BÖREĞİ


MALZEMELER:


(12 Adet)

  • 3 yufka
  • 100gr.kıyma
  • 1 soğan
  • tuz
  • toz kırmızı biber
Yufkayı ıslatmak için:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI:
  1. Yufkaları dört eş parçaya böldük.(üçgen şeklinde.)
  2. İçini hafif ıslattık.(2 yumurta , 1 su bardağı süt ve 1 çay bardağı sıvı yağ ile  hazırladığımız karışım ile) 
  3. Harcımızı (kavrulmuş kıyma ,soğan ve istenilen baharatlar)  yufkanın üzerine küçük küçük dağıttık.
  4. Yufkamızın geniş tarafından başlayarak rulo yaptık.
  5. Ve gül şekli verdikten sonra tepsimize dizdik.
  6. Üzerine kalan karışımdan sürüdük.
  7. Daha sonra  önceden ısıtılmış fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar  pişirdik
  8. Fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirip, servis yaptık.

5 Ağustos 2011 Cuma

SİGARA BÖREĞİ

MALZEMELER:




* 3 ADET YUFKA
* PEYNİR
* MAYDANOZ
* KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ




YAPILIŞI:




** YUFKALARIMIZI ÜST ÜSTE KOYUP  ORTADAN İKİYE KATLAYIP VE TEKRAR 2YE KATLAYARAK  BÜYÜK BİR ÜÇGEN ELDE EDİYORUZ.ÜÇGENİN TEPESİNDEN GENİŞ KENARA DOĞRU BIÇAKLA İKİ ÜÇGEN AYIRARAK ,1 YUFKADAN 8 ADET ÜÇGEN ELDE EDİYORUZ.GENİŞ KISIMDAN BAŞLAYARAK  HARCIMIZDAN (PEYNİR VE MAYDANOZ)  KOYUP YANLARINI HARCIMIZIN ÜZERİNE KAPATILARAK SARIYORUZ..SİVRİ UCUNUN İÇ KISMI SUYLA ISLATARAK YAPIŞMASINI SAĞLIYORUZ.BÜTÜN BÖREKLER BİTTİKTEN SONRA BOL YAĞDA KIZARTIYORUZ.
***AFİYET OLSUN***

4 Ağustos 2011 Perşembe

SEMİZOTU SATALASI

MALZEMELER:

* 1 DEMET SEMİZOTU
* 1 KASE YOĞURT
* 4 DİŞ SARIMSAK
* TUZ
* 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
* PUL BİBER ,NANE (İSTEĞE GÖRE)

YAPILIŞI:
 ** SEMİZ OTUNU YIKAYIP SUYUNU SÜZDÜRÜYORUZ.SARIMSAĞI EZİP  YOĞURTLA KARIŞTIRIYORUZ. SIVI YAĞ VE TUZU İLAVE EDİP SEMİZ OTUYLA KARIŞTIRIP SERVİS YAPIYORUZ.

*** AFİYET OLSUN**
  ** SEMİZOT

3 Ağustos 2011 Çarşamba

SEBZELİ RULO KÖFTE


  Temizlik imanın yarısı, oruç da sabrın yarısıdır.

sebzeli rulo köfte



   MALZEMELER:
* 400 GR. KIYMA
* 1 YUMURTA
* 1 SOĞAN
* BAHARAT
* EKMEK İÇİ ( 4-5 DİLİM BAYAT EKMEK İÇİ)
* MAYDANOZ


İÇ MALZEMELER:
* 2 HAVUÇ
* 2 PATATES
* 2 YEMEK KAŞIĞI BEZELYE
* 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
* 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA


YAPILIŞI:
* 2 HAVUÇ VE 2 PATATESİ KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIP HAŞLIYORUZ.
* 1 Y.K TEREYAĞ , 1 Y.K SALÇAYI BİRAZ SU İLE SOS YAPIYORUZ.
* 400 GR KIYMA , 1 YUMURTA , 1 SOĞAN , BAHARAT , EKMEK İÇİNİ KARIŞTIRIP  KÖFTEMİZİ YOĞURUYORUZ. YAĞLI KAĞIT ÜZERİNE  KÖFTEMİZİ ALIP YAYDIRIYORUZ ELİMİZLE DİKDÖRTGEN ŞEKLİNİ VERİYORUZ. HAŞLADIĞIMIZ SEBZELERİ  ÜZERİNE EŞİT MİKTARDA DAĞITIYORUZ.YAĞLI KAĞIDIN KENARINDAN TUTARAK RULO ŞEKLİNİ VERİYORUZ. ÜZERİNİ YAĞLIYORUZ.ARADA KONTROL EDİP ÜZERİNE TEREYAĞ İLAVE EDİYORUZ KURUMAMASI İÇİN .SON 10 DK HAZIRLADIĞIMIZ SOSU DÖKÜYORUZ.200 DERECE FIRINDA  TOPLAM 40 DK.KA PİŞİRMİŞ OLUYORUZ.
***AFİYET OLSUN***