17 Haziran 2010 Perşembe

KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN...(SÜTLÜ İRMİK HELVASI)

                                  GECENİN GÜZEL

                          YÜZÜ YÜREĞİMİZE DOKUNSUN
                  GÜNEŞ ÖYLE BİR GECEDE DOĞSUN Kİ ,
          BÜTÜN DUALARIMIZ KABUL
   KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN. . .

  Çocukluğumdan beri bizim evde  kandillerde irmik helvası yapılır.Evlendiğimden beri bende evimde bu aile geleneğini devam etirmeye çalışıyorum.Komşularım arasında da irmikler lokmalar yapılır dağıtılır.Paylaşmak güzel bir şey hele böyle özel günlerde...Bu   geleneklerimizi yitirmemeyi dileyerek tarifime geçmek istiyorum.

MALZEMELER:
 - 2 su bardağı irmik
 -1 paket dolmalık fıstık
 - 250 gr margarin
 - 3 su bardağı şeker
 - 2 su bardağı su
 -2 su bardağı  süt

Yapılışı:
Annem irmik helvasının 30 ile 35  dakika kısık ateşte kavrulması gerektiğini söyler ama ben 25 dakika kavurabildim.Dolmalık fıstıklar renk değiştirmeye başlayınca şerbetimi ilave ettim.(  irmiğimi kavururken diğer taraftan şerbetimi hazırladım ve irmiğime sıcak olarak ilave ettim . )Kısık ateşte biraz daha şerbetini çekmesi için karıştırdım.Ve dinlenmeye bıraktım.Soğuduktan sonra servis yaptım ve ceviz ile süsledim.















2 yorum:

  1. Bizim evde de kandil günleri mutlaka irmik helvası yapılır.Elinize sağlık.Kandilinizde kutlu oolsun.sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. sevgili mine çok teşekkür ederim.kandiliniz kutlu olsun .sevgiler

    YanıtlaSil