16 Haziran 2010 Çarşamba

PORTAKALLI VE HAŞHAŞLI TATLI

Malzemeler:
-4 yumurta

-1 su bardağı toz şeker

-1 su bardağı ayçiçek yağı

-Yarım su bardağı süt

-2 su bardağı un

- 1 paket kabartma tozu

-1 paket vanilya

-2 yemek kaşığı haşhaş

-1 portakalın rendelenmiş kabuğu



Şerbeti İçin:

- 4 su bardağı toz şeker

- 4 su bardağı su

-1 çay bardağı portakal suyu

-yarım limon


Yapılışı:
Şeker , su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatıyoruz.Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatyoruz.portakal suyunu içine ekleyip soğumaya bırakıyoruz.yumurta ,şeker , yağ,vanilya , rendelenmiş portakal kabuğu ve sütü mikserle çırpıyoruz.daha sonra unu ve kabartma tozunu ekliyoruz.Haşhaş ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz ve hamuru yağlanmış kelepçeli kek kalıbına aktarın.180 dereceye ayarlanmış fırında pişiriyoruz.fırından çıktıktan sonra soğuk şerbetimizi üzerine gezdirerek döküyoruz.1 saat dinlendirdikten sonra hindistan cevizi ile servis yapıyoruz.

NOT: Bu tarifimi ' YEMEKTEYİZ ETKİNLİĞİNE ' GÖNDERDİM.
İLGİLENENLER İÇİN :
Etkinlik tarihi : 08 haziran da başlayıp 15 gün sürecek bir etkinlik
Etkinlik linki: http://blogkulubu.blogspot.com/2010/06/yemekteyiz-basliyorrr.html

5 yorum:

  1. haşhaşlı tatları seviyorum bende haşhaşlı revani yapıyorum sık sık bunu da deneyeyim
    ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Hande ciğim teşekkür ederim.Umarım deneyip beğenirsin.Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Selamlar Arzu,tarifini biraz geç yayınladım canım ama ilkyaz bana dün gönderdi.Ellerine sağlık,tarifin yayında.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Nurşen,ilgine teşekkür ederim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. ckkkkkkkkkkkkk güzel tatlı yaaaaaaaaaaa

    YanıtlaSil