SOĞUK,KARLI BİR GÜNDE HERKESE SICACIK BİR MERHABA...HAYIRLI CUMALAR...
BUGÜN ÇOK SEVDİĞİM BİLDİK BİR TARİFİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM.ARŞİVİMDE MUTLAKA BULUNMALI DİYE DÜŞÜNÜYORUM...
GEREKLİ MALZEMELER:
-2 SU BARDAĞI KURU FASULYE
-150 GRAM PASTIRMA
-2 ADET KURU SOĞAN
-2 ADET ÇARLİSTON BİBER
-1 SU BARDAĞI RENDE DOMATES
-1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
-TUZ-ACI BİBER
YAPILIŞI:
BİR GECE ÖNCEDEN KURU FASULYELERİ YIKAYIP ISLADIM.ERTESİ GÜN YAKLAŞIK 30 DK DÜDÜKLÜ TENCEREDE YETERİ KADAR SU İLE HAŞLADIM.DİĞER TARAFTAN SOĞANI YEMEKLİK DOĞRADIM.BİBERİ DE KÜÇÜK DOĞRAYIP SOĞAN İLE BİRAZ KAVURDUM.PASTIRMAYI VE DOMATESİ İLAVE ETTİM.BİRAZ DOMATES SUYUNU ÇEKSİN DİYE 1-2 DAKİKA KAVURMAYA DEVAM ETTİM .SALÇAYI UNUTMAYALIM.HEPSİNİ KARIŞTIRDIM.BU ARADA KURU FASULYEMİZ HAŞLANMIŞTI.SALÇALI KARIŞIM İLE KURU FASULYEYİ BULUŞTURDUM.BİRLİKTE 15-20 DAKİKA KADAR PİŞİRDİM.TUZUNU İLAVE EDİP ATEŞTEN ALDIM.ŞEHRİYELİ PİLAV İLE SERVİS YAPTIM.
TEREYAĞLI,ŞEHRİYELİ PİLAV:-2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
-3 YEMEK KAŞIĞI ŞEHRİYE
-2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
-TUZ
YARIM SAAT KADAR TUZLU ILIK SUDA PİRİNÇLERİ BEKLETTİM.GÜZELCE YIKADIKTAN SONRA SUYUNU SÜZDÜRDÜM.TEREYAĞINDA ŞEHRİYELERİ KAVURDUKTAN SONRA PİRİNCİ İLAVE ETTİM.BİRAZ KAVURUNCU YAKLAŞIK 3 SU BARDAĞI SU İLAVE ETTİM.KISIK ATEŞTE PİŞİRDİM.EN SON TUZUNU İLAVE EDİP SUYUNU ÇEKİNCE ATEŞTEN ALIP BİRAZ DİNLENDİRDİM...
Arzucugum Hersey cok guzel canim. Ellerine saglik. Sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım.öpüyorum.
YanıtlaSilpastırmayı çok severim...
YanıtlaSilkuru fasulyeyede girdiyse seve seve yerim :))
canım ellerine sağlık...
bir paçanga da bir fasulyede çok seviyorum pastırmayı...teşekkür ederim canım.öpüyorum...
SilKış aylarının vazgeçilmezi kuru fasulye. Birde pastırmalı olursa değme keyfime.. Ellerine sağlık canım çok lezzetli görünüyor..
YanıtlaSilbence de kışın vazgeçilmezlerinden kuru fasulye...teşekkür ederim canım...
YanıtlaSilvazgeçilmez ikili bir arada.bayılırım canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilteşekkür ederim canım.kışın vazgeçilmez ikilisi bence de...
Siltam mevsimi , ikisi de harika emeklerine sağlık arzucuğum...
YanıtlaSiltam mevsimi canım ,teşekkür ederim...
SilMuhteşem ikili kurufasülye, pilav. Üstelik pastırmalı kurufasülye, pilav da tereyeğlı. Fotograflar ne kadar lezzetli yaptığınızın göstergesi. Pilav da tane tane. Elleerinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim İlhan bey...
SilResimlerden ne kadar lezzetli oldukları belli,ellerine sağlık.Selam ve sevgiler:)
YanıtlaSilteşekkür ederim...
Silbu soğuk havada en iyi giden yemekler bunlar ellerine sağlık canım afiyet şeker olsun..
YanıtlaSilcanım da cekti hani pastırmanın kokusu geldi burnuma ama olsun bende de kapuska var heheyytt:)
sevgiler.
kapuska ya bayılırım bende ...sende çok şanslısınnnnnnnn..........
Silpastırmalı kuru fasulye.
YanıtlaSilmmmmm canım harika olur.
akşam televizyonda pastırma yapımını paylaştı aklımdan geçiyordu bak şimdi ablanda neyini yapsın:)
neyini...neyini...en iyisi fasulye olacak galiba:.........
Silmerhabalar özelliklede kışın bayılıyorum kurufasulyeye pilavda çok güzel görünüyor ellerinize sağlıkk
YanıtlaSilkışın iyi gidiyor ,gerçekten,teşekkür ederim...
SilHavalar soğunca baştacımız oluyor kurufasulye herhalini pek severim de pastırmalısı pek bi ayrıdır kalbimde :) ellerinize sağlık nefis
YanıtlaSilbu havalarda kuru fasulye,pilav iyi gidiyor.benim de gönlüm pastırmalı dan yana...teşekkür ederim...
Silkurufasulye ya pastırmalı ya sucuklu olmalı başka türlü sevmiyorum dolayısıyla bunlar benlik olmuş:))
YanıtlaSilellerine sağlık
gerçekten soğuk havaların baş tacı kuru fasulye...favorim pastırmalı olanı ...teşekkür ederim güzel yoruma...
YanıtlaSilIıımmhhh ikisine de bayılırım!
YanıtlaSilEllerinize sağlık..
Bloguma yaptığınız ziyaret için çok teşekkür ederim, ben de takipteyim artık ;)
Çok sevgiler.
hoş geldin sevgili Didem,yine beklerim.teşekkürler...
Silbizim evde pastırmacı ablam tam ona göre bir yemek ellerine sağlık canım
YanıtlaSilteşekkür ederim canım...
YanıtlaSil