21 Aralık 2012 Cuma

PASTIRMALI KURU FASULYE VE ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI


SOĞUK,KARLI BİR GÜNDE HERKESE SICACIK BİR MERHABA...HAYIRLI CUMALAR...
BUGÜN ÇOK SEVDİĞİM BİLDİK BİR TARİFİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM.ARŞİVİMDE MUTLAKA BULUNMALI DİYE DÜŞÜNÜYORUM...
GEREKLİ MALZEMELER:
-2 SU BARDAĞI KURU FASULYE
-150 GRAM PASTIRMA
-2 ADET KURU SOĞAN
-2 ADET ÇARLİSTON BİBER
-1 SU BARDAĞI RENDE DOMATES
-1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
-TUZ-ACI BİBER
YAPILIŞI:
BİR GECE ÖNCEDEN KURU FASULYELERİ YIKAYIP ISLADIM.ERTESİ GÜN YAKLAŞIK 30 DK DÜDÜKLÜ TENCEREDE YETERİ KADAR SU İLE HAŞLADIM.DİĞER TARAFTAN SOĞANI YEMEKLİK DOĞRADIM.BİBERİ DE KÜÇÜK DOĞRAYIP SOĞAN İLE BİRAZ KAVURDUM.PASTIRMAYI VE DOMATESİ İLAVE ETTİM.BİRAZ DOMATES SUYUNU ÇEKSİN DİYE 1-2 DAKİKA KAVURMAYA DEVAM ETTİM .SALÇAYI UNUTMAYALIM.HEPSİNİ KARIŞTIRDIM.BU ARADA KURU FASULYEMİZ HAŞLANMIŞTI.SALÇALI KARIŞIM  İLE KURU FASULYEYİ BULUŞTURDUM.BİRLİKTE 15-20 DAKİKA KADAR PİŞİRDİM.TUZUNU İLAVE EDİP ATEŞTEN ALDIM.ŞEHRİYELİ PİLAV İLE SERVİS YAPTIM.
TEREYAĞLI,ŞEHRİYELİ PİLAV:
-2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
-3 YEMEK KAŞIĞI ŞEHRİYE
-2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
-TUZ
         YARIM SAAT KADAR TUZLU ILIK SUDA PİRİNÇLERİ BEKLETTİM.GÜZELCE YIKADIKTAN SONRA SUYUNU SÜZDÜRDÜM.TEREYAĞINDA ŞEHRİYELERİ KAVURDUKTAN SONRA PİRİNCİ İLAVE ETTİM.BİRAZ KAVURUNCU YAKLAŞIK 3 SU BARDAĞI SU İLAVE ETTİM.KISIK ATEŞTE PİŞİRDİM.EN SON TUZUNU İLAVE EDİP SUYUNU ÇEKİNCE ATEŞTEN ALIP BİRAZ DİNLENDİRDİM...

28 yorum:

  1. Arzucugum Hersey cok guzel canim. Ellerine saglik. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. pastırmayı çok severim...
    kuru fasulyeyede girdiyse seve seve yerim :))
    canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir paçanga da bir fasulyede çok seviyorum pastırmayı...teşekkür ederim canım.öpüyorum...

      Sil
  3. Kış aylarının vazgeçilmezi kuru fasulye. Birde pastırmalı olursa değme keyfime.. Ellerine sağlık canım çok lezzetli görünüyor..

    YanıtlaSil
  4. bence de kışın vazgeçilmezlerinden kuru fasulye...teşekkür ederim canım...

    YanıtlaSil
  5. vazgeçilmez ikili bir arada.bayılırım canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım.kışın vazgeçilmez ikilisi bence de...

      Sil
  6. tam mevsimi , ikisi de harika emeklerine sağlık arzucuğum...

    YanıtlaSil
  7. Muhteşem ikili kurufasülye, pilav. Üstelik pastırmalı kurufasülye, pilav da tereyeğlı. Fotograflar ne kadar lezzetli yaptığınızın göstergesi. Pilav da tane tane. Elleerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Resimlerden ne kadar lezzetli oldukları belli,ellerine sağlık.Selam ve sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. bu soğuk havada en iyi giden yemekler bunlar ellerine sağlık canım afiyet şeker olsun..
    canım da cekti hani pastırmanın kokusu geldi burnuma ama olsun bende de kapuska var heheyytt:)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kapuska ya bayılırım bende ...sende çok şanslısınnnnnnnn..........

      Sil
  10. pastırmalı kuru fasulye.
    mmmmm canım harika olur.
    akşam televizyonda pastırma yapımını paylaştı aklımdan geçiyordu bak şimdi ablanda neyini yapsın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. neyini...neyini...en iyisi fasulye olacak galiba:.........

      Sil
  11. merhabalar özelliklede kışın bayılıyorum kurufasulyeye pilavda çok güzel görünüyor ellerinize sağlıkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kışın iyi gidiyor ,gerçekten,teşekkür ederim...

      Sil
  12. Havalar soğunca baştacımız oluyor kurufasulye herhalini pek severim de pastırmalısı pek bi ayrıdır kalbimde :) ellerinize sağlık nefis

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu havalarda kuru fasulye,pilav iyi gidiyor.benim de gönlüm pastırmalı dan yana...teşekkür ederim...

      Sil
  13. kurufasulye ya pastırmalı ya sucuklu olmalı başka türlü sevmiyorum dolayısıyla bunlar benlik olmuş:))
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. gerçekten soğuk havaların baş tacı kuru fasulye...favorim pastırmalı olanı ...teşekkür ederim güzel yoruma...

    YanıtlaSil
  15. Iıımmhhh ikisine de bayılırım!
    Ellerinize sağlık..
    Bloguma yaptığınız ziyaret için çok teşekkür ederim, ben de takipteyim artık ;)
    Çok sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoş geldin sevgili Didem,yine beklerim.teşekkürler...

      Sil
  16. bizim evde pastırmacı ablam tam ona göre bir yemek ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil