- 350 gr çilek
- 1,5 paket toz krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 100 gr labne peyniri
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 limon rendesi
- yarım çay bardağı antep fıstığı
- 2 paket vanilye
- çilek sosu
çilekleri bol suyla yıkayıp süzün ve dilimleyin .derin bir kapta toz krem şamnti ve soğuk sütü 3-4 dakika çırpın.labne peyniri, vanilye , şeker ve rendelenmiş limon kabugunu ekleyip 1-2 dk daha çırpın.çilekleri fistıkları kremaya ekleyip karıştırın .yuvarlak bir kabın içini streç folyo ile kaplayın .hazırladığınız parfe harcını içine dökün .kalıbı buzluğa yerleştrip 2 saat bekletin .servis yapmadan 5 dk önce parfeyi buzluktan çıkartın.geniş bir servis tabağına ters çevirip alın .üzerindeki folyoyu çıkartın .üzerine çilek sosu gezdirip dilimleyerek servis edin :)
serin serin misgibi cilek kokusuyla harika olmustur eminim
YanıtlaSilElleriniz esaglik
teşekkürler,çilek ile gerçekten lezzetli idi...
Silparfe olsun da başka ne ister ki insan. hele de yaz sıcaklarında. afiyet olsun sizlere. sevgiler mutlu haftasonları...
YanıtlaSilsıcaklarda güzel bir alternatif...iyi hafta sonları...
Silarzucuğum eline sağlık çilekli güzel bir yaz pastası olmuş bir dilimde benim için ye,afiyet olsun.bende mimin var cevaplarsan sevinirim .öptüm sevinirim...
YanıtlaSilen yakın zamanda döneceğim sana canım...
SilArzu,
YanıtlaSilSüpersin.
Eline sağlık.
Bitmiş ama krem şanti kullanmayan kıl anne Çiğdem