1 Haziran 2012 Cuma

ÇİLEKLİ PARFE

  • 350 gr çilek
  • 1,5 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 100 gr labne peyniri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 limon rendesi
  • yarım çay bardağı antep fıstığı
  • 2 paket vanilye
  • çilek sosu
YAPILIŞI:
 çilekleri bol suyla yıkayıp süzün ve dilimleyin .derin bir kapta toz krem şamnti ve soğuk sütü 3-4 dakika çırpın.labne peyniri, vanilye , şeker ve rendelenmiş limon kabugunu ekleyip 1-2 dk daha çırpın.çilekleri fistıkları kremaya ekleyip karıştırın .yuvarlak bir kabın içini streç folyo ile kaplayın .hazırladığınız parfe harcını içine dökün .kalıbı buzluğa yerleştrip 2 saat bekletin .servis yapmadan 5 dk önce parfeyi buzluktan çıkartın.geniş bir servis tabağına ters çevirip alın .üzerindeki folyoyu çıkartın .üzerine çilek sosu gezdirip dilimleyerek servis edin :)

8 yorum:

  1. serin serin misgibi cilek kokusuyla harika olmustur eminim
    Elleriniz esaglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,çilek ile gerçekten lezzetli idi...

      Sil
  2. parfe olsun da başka ne ister ki insan. hele de yaz sıcaklarında. afiyet olsun sizlere. sevgiler mutlu haftasonları...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sıcaklarda güzel bir alternatif...iyi hafta sonları...

      Sil
  3. arzucuğum eline sağlık çilekli güzel bir yaz pastası olmuş bir dilimde benim için ye,afiyet olsun.bende mimin var cevaplarsan sevinirim .öptüm sevinirim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en yakın zamanda döneceğim sana canım...

      Sil
  4. Arzu,

    Süpersin.
    Eline sağlık.

    Bitmiş ama krem şanti kullanmayan kıl anne Çiğdem

    YanıtlaSil