21 Haziran 2012 Perşembe

PORTAKALLI SÜTLAÇ


MALZEMELER
  • 5 SU BARDAĞI SÜT
  • 1 TEPELEME ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
  • 1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 1/2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
    1,5 SU BARDAĞI SU
  • BİR PORTAKAL YADA LİMAN KABUĞU RENDESİ
YAPILIŞI:
PİRİNCİ 1.5 SU BARDAĞI İLE HAŞLIYORUZ . PİRİNCİMİZ HAŞLANDIKTAN SONRA  DİĞER MALZEMELERİ EKLİYORUZ. KIVAMI KOYULAŞINCA  PORTAKAL KABUĞUNU EKLİYORUZ . VE ATEŞTEN ALIP SERVİZ EDİYORUZ .:)
AFİYET OLSUNNN:))


8 yorum:

  1. Görüntüsü muhteşem olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Portakal lı hiç denemedım..
    Değişik..
    Ellerıne sağlık ..bereketi ile..

    YanıtlaSil
  3. Kimbilir nasıl tatlı missss kokusu vardır :)

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. arzu hanım ellerinize sağlık güzel görünüyor ama pirinç miktarını belirtmemişsiniz ve dikkatimi çekti diğer tariflerinizde de bazı bilgiler eksik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aysel hanım,dikkat etmemiştim.uyarınız için teşekkür ederim....

      Sil