23 Mart 2012 Cuma

TATAR BÖREĞİ

 Hayırlı cumalar arkadaşlar...Bir haftadır grip ile boğuşuyorum.Tam gribi yendim derken ,tekrar yeniliyorum.Güneşli hava bile içimi ısıtmaya yetmiyor.Karamsar bir tablo çiziyorum.Umarım sizin keyfiniz yerindedir.Güzel bir hafta sonu geçirmenizi diliyorum.Tarifime geçmeden önce beğendiğim sözü de eklemeden duramadım.............................


İnsanlar yanlış yapabilirler , yalnız büyük insanlar yanlışlarını anlarlar. -F.Von Kotzebue
.............................................................
 TATAR BÖREĞİ

MALZEMELER:
500 gram un,
1 yumurta,
2 çorba kaşığı çiçek yağı,
250 gram kıyma,
400 gram yoğurt,
1 baş soğan, yarım demet mayda­noz,
kırmızıbiber, karabiber, tuz, su,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
kuru nane.
YAPILIŞI:
Un, hamur tahtasına eli. Ortası “havuz” gibi açılır. İçine yumurta kırılır, tuz konur. Biraz su döküldükten sonra iyice yoğrulur. Üstüne nemli bez örtüldükten sonra yarım saat dinlendirilir.Sonra, ince açılır. küçük kareler ha­linde kesilir.Kıyma, çentilmiş soğan, kıyılmış maydanoz, biberler, tuz karıştırılır. Yağ ilave edildikten sonra kavrulur Her bir karenin ortasına bu karışımdan konur. Sonra, her biri “üçgen” şeklinde kapatılır. Tencereye bol su, tuz ve zeytinyağı konur.Su kaynayınca, üçgenler içine atılır. 20 dakika kadar haşlanır.Haşlanan börekler delikli kepçe ile alınıp tabaklara konur.Böreklerin üstüne iyice ezilmiş yoğurt dökülür.
Üzerlerine, nane ve kırmızıbiber karıştırılmış yağ gezdirilir. Servis yapılır.AFİYET OLSUN...........................


12 yorum:

  1. başlık Tatar Böreği olup da görüntü mantı gibi olunca acaba dedim bir karışıklık mı oldu :)
    anladım ki benim mantı diye düşündüğüm görüntü böreğin ta kendisiymiş
    akşam yemeği saati geldi
    hani bilemiyorum akşam için ağır olur mu ama olsaydı kesin götürürdüm birkaç tabak :))
    ellerine sağlık Arzucum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. küçük halacığım,yorum için teşekkür ederim.akşamda olsa iyi gider .sevgiler...

      Sil
  2. çok severim bir erzurumlu olarak :)

    YanıtlaSil
  3. naılda severim.ellerine sağlık canım.harika...

    YanıtlaSil
  4. rahmetli babam çok severdi pılıçka baı yerlerde de haluçka derler yoğurtsuz üzerine tereyağ eritip yemeye bayılırdı.. ellerine sağlık canım sunumuda çok güzel sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. Allah rahmet eylesin.yöresel farklı isimler oluyor.teşekkür ederim canım.sevgiler....

    YanıtlaSil
  6. Arzucuğum çok sevdiğim bir tad eline sağlık,afiyetler olsun.canım benim bugünkü hava gibi inşallah içindede güneşler doğsun .arada bir bende öyle oluyorum ama işte hayatımızda havalar gibi bir gün diğerine benzemiyor..çok öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim,teşekkür ederim.doğru diyorsun bir gün bir günü tutmuyor.bende öpüyorum...

      Sil
  7. geçmiş olsun canım yapmak istediklerimden hayırlısı diyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık seviyorum bu lezzeti
    paylaşımların bol bol olsun;))
    sevgiler

    YanıtlaSil