Hayırlı cumalar arkadaşlar...Bir haftadır grip ile boğuşuyorum.Tam gribi yendim derken ,tekrar yeniliyorum.Güneşli hava bile içimi ısıtmaya yetmiyor.Karamsar bir tablo çiziyorum.Umarım sizin keyfiniz yerindedir.Güzel bir hafta sonu geçirmenizi diliyorum.Tarifime geçmeden önce beğendiğim sözü de eklemeden duramadım.............................
İnsanlar yanlış yapabilirler , yalnız büyük insanlar yanlışlarını anlarlar. -F.Von Kotzebue
.............................................................
TATAR BÖREĞİ
MALZEMELER:
500 gram un,
1 yumurta,
2 çorba kaşığı çiçek yağı,
250 gram kıyma,
400 gram yoğurt,
1 baş soğan, yarım demet maydanoz,
kırmızıbiber, karabiber, tuz, su,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
kuru nane.
YAPILIŞI:
Un, hamur tahtasına eli. Ortası “havuz” gibi açılır. İçine yumurta kırılır, tuz konur. Biraz su döküldükten sonra iyice yoğrulur. Üstüne nemli bez örtüldükten sonra yarım saat dinlendirilir.Sonra, ince açılır. küçük kareler halinde kesilir.Kıyma, çentilmiş soğan, kıyılmış maydanoz, biberler, tuz karıştırılır. Yağ ilave edildikten sonra kavrulur Her bir karenin ortasına bu karışımdan konur. Sonra, her biri “üçgen” şeklinde kapatılır. Tencereye bol su, tuz ve zeytinyağı konur.Su kaynayınca, üçgenler içine atılır. 20 dakika kadar haşlanır.Haşlanan börekler delikli kepçe ile alınıp tabaklara konur.Böreklerin üstüne iyice ezilmiş yoğurt dökülür.
Üzerlerine, nane ve kırmızıbiber karıştırılmış yağ gezdirilir. Servis yapılır.AFİYET OLSUN...........................
başlık Tatar Böreği olup da görüntü mantı gibi olunca acaba dedim bir karışıklık mı oldu :)
YanıtlaSilanladım ki benim mantı diye düşündüğüm görüntü böreğin ta kendisiymiş
akşam yemeği saati geldi
hani bilemiyorum akşam için ağır olur mu ama olsaydı kesin götürürdüm birkaç tabak :))
ellerine sağlık Arzucum...
küçük halacığım,yorum için teşekkür ederim.akşamda olsa iyi gider .sevgiler...
Silçok severim bir erzurumlu olarak :)
YanıtlaSilböyle lezzetleri bende çok severim.
Silnaılda severim.ellerine sağlık canım.harika...
YanıtlaSilrahmetli babam çok severdi pılıçka baı yerlerde de haluçka derler yoğurtsuz üzerine tereyağ eritip yemeye bayılırdı.. ellerine sağlık canım sunumuda çok güzel sevgilerimle..
YanıtlaSilAllah rahmet eylesin.yöresel farklı isimler oluyor.teşekkür ederim canım.sevgiler....
YanıtlaSilArzucuğum çok sevdiğim bir tad eline sağlık,afiyetler olsun.canım benim bugünkü hava gibi inşallah içindede güneşler doğsun .arada bir bende öyle oluyorum ama işte hayatımızda havalar gibi bir gün diğerine benzemiyor..çok öpüyorum
YanıtlaSilcanım benim,teşekkür ederim.doğru diyorsun bir gün bir günü tutmuyor.bende öpüyorum...
Silgeçmiş olsun canım yapmak istediklerimden hayırlısı diyorum sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık seviyorum bu lezzeti
YanıtlaSilpaylaşımların bol bol olsun;))
sevgiler