Yeni bir haftanın ilk gününden herkese merhaba.
♥ Şanssızlığa katlanabiliriz , çünkü dışarıdan gelir ve tümüyle rastlantısaldır. Oysa yaşamda bizi asıl yaralayan , yaptığımız hatalara hayıflanmaktır. Oscar Wilde
Anneanne,babaanneler tarafından yapılan yemeklere bayılıyorum.Onlarla bir araya geldiğimizde özellikle o sevdiğimiz yemekleri yapmalarını isterim.Ben bloğum da özellikle o eski lezzetlerinde yer almasını istiyorum.çocuklarım da bu lezzetleri bilsin ,unutmasın istiyorum.Bu yemeğimiz elimizin altında sürekli kullandığımız malzemelerden oluşuyor.Kalan ekmeklerden bir yandan değerlenmiş oluyor.
GEREKLİ MALZEMELER:
-1 Bayat ekmek
-2Adet kuru soğan
-Domates rendesi yada 1 yemek kaşığı salça
-3 Yumurta
-5 Su bardağı su
-Tuz
-1 Kase yoğurt
-5 diş sarımsak
YAPILIŞI:
Bayat ekmeklerimizi küçük küçük doğrayıp tepsiye alıyoruz.Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz. 1 domates rendesi yada salçayı ekleyip karıştırıyoruz.Suyu ilave edip soğanlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Soğanlar yumuşayınca yumurtaları içine kırıyoruz ve karıştırıyoruz.ocaktan indirip ekmek lerimizin üzerine döküyoruz.Sarımsaklı yoğurt ile afiyetle papara mızı bitiriyoruz...
AĞZIMIZIN TADI BOZULMASIN.ESKİ LEZZETLERİMİZİ UNUTMAYALIM.
Klasik bir konya lezzeti sanırım, eş kontenjanından konyalı olduğum için biliyorum bu tarifi, eşim anlata anlata bitiremez. En kısa zamanda sizin tarifi denemek istiyorum. Elinize sağlık. Mutlu haftalar...
YanıtlaSilyöre yöre farkediyor sanırım.trakyada bile farklı şekillerde yapılıyormuş.bu Edirne ye ait tarif.denerseniz afiyetler olsun...
YanıtlaSilNigdeli bir komsumuzda yemistim yillar önce biraz degisikti tarifi ,kalan ekmekleri degerlindirmek icin pratik bir tarif elinize saglik
YanıtlaSilekmek değerlendirmek için çok güzel bir tarif.yorumunuz için teşekkür ederim...
SilNefis olmuş bayılırım bu tada ellerine sağlık canım afiyetler olsun.
YanıtlaSilHandancığım,teşekkür ederim...
Silçok güzel görünüyor ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilteşekkür ederim.
Silellerinize sağlık
YanıtlaSilgüzel görünüyor ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilçok güzel ellerine sağlık :)
YanıtlaSilteşekkür ederim.
SilEnteresan.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Düşünceli anne Çiğdem
yöresel lezzetler banada ilginç gelir.teşekkür ederim...
YanıtlaSil