27 Ocak 2011 Perşembe

PATATES HAVUÇ PÜRELİ TAS KEBABI


GEREKLİ MALZEMELER:
-500 Gram kuşbaşı doğranmış hindi eti
-2 Soğan
-7 Diş sarımsak -isteğe göre arttırılabilir veya azaltılabilir-
-1 Domates
-1 Yemek kaşığı  domates salçası
-2 Yemek kaşığı sıvıyağ
-Tuz
PÜRE İÇİN:

-6 Adet patates -miktarı arttırılabilir-
-4 Adet havuç-miktarı arttırılabilir.-
- 1Yemek kaşığı tereyağ
-4 Diş sarımsak
-Tuz
-Karabiber
YAPIMINA GELİNCE:
   Sıvıyağda soğanı ve hindi etini biraz kavuruyoruz.Et suyunu salıp çekince sarımsak ve domates ile salçayı ilave ediyoruz.Güzelce kavurup üzerine çıkıncaya kadar su ilave ediyoruz.Orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
    Diğer taraftan patates ve havuçları haşlıyoruz.Haşlama işleminden sonra patates ve havuçları püre haline getiriyoruz.  Pürenin içine tereyağ,sarımsak,tuz ve karabiberi ilave ediyoruz.
    Servis tabağımıza püremizi alıyoruz.Üzerine hindili karışımdan koyarak servis yapıyoruz.AFİYET OLSUN.


12 yorum:

  1. Ne kadar güzel bir kebap olmuş sevgili Arzu..Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. harika bir sunum olmuş.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Püreyle:)))
    Çok füzel, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. ham ham yaaa çok nefis öğle yemeğine ne güzel olurdu olsaydı : )

    YanıtlaSil
  5. Canım hayırlı cumalar:) Hımm kebap nefis olmuş ellerine sağık canım...

    YanıtlaSil
  6. canım ellerine emeklerine sağlık miniğe şifa olsun:)
    hayırlı ve bereketli cumalar dilerim..

    YanıtlaSil
  7. Lezzetinin çok iyi olduğuna eminim. Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  8. ellerine emegine saglik canim nefiss görünüyor! cici haftasonlari diliyorum..

    YanıtlaSil
  9. arzucuğum ellerine sağlık,nefis görünüyor ,hepinize afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  10. Arzucuğumm ne yazıkki yok bende bahsettiğin sayı:( sana çok zahmet vereceğim ama yazarsan çok sevinirim canım..
    çok teşekkür ederim ince düşüncen için, vakit ayırmışsın sağolasın canımm..

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık Arzu,yarasın, şifa olsun.

    YanıtlaSil
  12. Kebap nefis görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil