GEREKLİ MALZEMELER:
-500 Gram kuşbaşı doğranmış hindi eti
-2 Soğan
-7 Diş sarımsak -isteğe göre arttırılabilir veya azaltılabilir-
-1 Domates
-1 Yemek kaşığı domates salçası
-2 Yemek kaşığı sıvıyağ
-Tuz
PÜRE İÇİN:
-6 Adet patates -miktarı arttırılabilir-
-4 Adet havuç-miktarı arttırılabilir.-
- 1Yemek kaşığı tereyağ
-4 Diş sarımsak
-Tuz
-Karabiber
YAPIMINA GELİNCE:
Sıvıyağda soğanı ve hindi etini biraz kavuruyoruz.Et suyunu salıp çekince sarımsak ve domates ile salçayı ilave ediyoruz.Güzelce kavurup üzerine çıkıncaya kadar su ilave ediyoruz.Orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
Diğer taraftan patates ve havuçları haşlıyoruz.Haşlama işleminden sonra patates ve havuçları püre haline getiriyoruz. Pürenin içine tereyağ,sarımsak,tuz ve karabiberi ilave ediyoruz.
Servis tabağımıza püremizi alıyoruz.Üzerine hindili karışımdan koyarak servis yapıyoruz.AFİYET OLSUN.
Ne kadar güzel bir kebap olmuş sevgili Arzu..Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilharika bir sunum olmuş.ellerinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilPüreyle:)))
YanıtlaSilÇok füzel, ellerine sağlık
ham ham yaaa çok nefis öğle yemeğine ne güzel olurdu olsaydı : )
YanıtlaSilCanım hayırlı cumalar:) Hımm kebap nefis olmuş ellerine sağık canım...
YanıtlaSilcanım ellerine emeklerine sağlık miniğe şifa olsun:)
YanıtlaSilhayırlı ve bereketli cumalar dilerim..
Lezzetinin çok iyi olduğuna eminim. Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilellerine emegine saglik canim nefiss görünüyor! cici haftasonlari diliyorum..
YanıtlaSilarzucuğum ellerine sağlık,nefis görünüyor ,hepinize afiyet olsun...
YanıtlaSilArzucuğumm ne yazıkki yok bende bahsettiğin sayı:( sana çok zahmet vereceğim ama yazarsan çok sevinirim canım..
YanıtlaSilçok teşekkür ederim ince düşüncen için, vakit ayırmışsın sağolasın canımm..
Ellerine sağlık Arzu,yarasın, şifa olsun.
YanıtlaSilKebap nefis görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSil