Sevdiğim pratik böreklerdendir gül böreği.Çayın yanınndada iyi gider.Arşivimde bulunmasını istedim.Hafta sonu için yapmıştık.Bende bugün yayınlama fırsatı buldum.:)
MALZEMELER:
(12 Adet)
(12 Adet)
- 3 yufka
- 8 orta boy patates
- tuz
- toz kırmızı biber
Yufkayı ıslatmak için:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
- Yufkaları dört eş parçaya böldük.(üçgen şeklinde.)
- İçini hafif ıslattık.(2 yumurta , 1 su bardağı süt ve 1 çay bardağı sıvı yağ ile hazırladığımız karışım ile)
- Harcımızı yufkanın üzerine küçük küçük dağıttık.
- Yufkamızın geniş tarafından başlayarak rulo yaptık.
- Ve gül şekli verdikten sonra tepsimize dizdik.
- Üzerine kalan karışımdan sürüdük.
- Daha sonra önceden ısıtılmış fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar pişirdik
- Fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirip, servis yaptık.
Ellerine saglik,cok nefis olmuslar:)))
YanıtlaSilSevgiler
Beğenmene sevindim.Teşekkür ederim.
YanıtlaSilEllerine sağlık görüşünü harika olmuş. Tadı da mutlaka çok güzeldir. Sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık patatesli börek benimde favorilerimdendir:)
YanıtlaSilya neden gül börekleri bana hiç pıratik gelmez,oysa hiç denememişimdir bile inatla neden ama neden :)
YanıtlaSilkırayım artık zincirlerimi değil mi : )
Nefis ve vazgeçilmez böreklerden biri, ellerinize sağlık. Afiyet olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
Olsada yesem keşke ;) ellerine sağlık..
YanıtlaSilPatates böreklere cok yakisir. Ellerine saglik. Sevgiler...
YanıtlaSilHandan cığım teşekkür ederim.
YanıtlaSilSevgili Aylin yorumun için teşekkür ederim.
YanıtlaSilMine ciğim ,kır zincirlerini canım.samimi yorumuna teşekkür ederim.
YanıtlaSilSevgili Birsel ve İrem ,yorumunuz için teşekkür ederim.
YanıtlaSilSevgili Pelin yorumun için teşekkürler.
YanıtlaSilSevgili Nesrin yorumun için teşekkür ederim.
YanıtlaSil