MALZEMELER:
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 domates
- 1 kırmızı biber
- 2 yeşil biber
- 4 adet taze soğan
- 1 adet kuru soğan
- 8-10 dal maydonoz
- marul
- 2 salatalık
- 2 limon
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- tuz
- 1 su bardağı domates püresi
- 2 su bardağı ince bulguru üzerine çıkacak kadar sıcak suyla ıslatıp malzemeleri hazırlayana kadar bekletiyoruz.
- Salçam olmadığı için ev yapımı 1 su bardağı domates püresi kullandım.Domates püresini küçük bir tencerede 2 yemek kaışığı sıvı yağ ile 2-3 dakika kavuruyoruz.3 diş sarmısağı ekleyip kapatıyoruz.
- Diğer malzemeleri minik minik doğruyoruz.
- Ateşten aldığımız domates püresini bulgurumuzun üzerine döküp harmanlıyoruz.
- Diğer malzemeleride içine alıp karıştırıyoruz.
- En son 2 limonu sıkıyoruz, sıvı yağ ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.Bulgurun üzerine döküyoruz. Lezzetine göre ayarlayabilirsiniz.İyice karışması için son olarak bir daha katıştırıp servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN...
ellerinize sağlık kısır güzel olur yanında ayyranla
YanıtlaSilAsla "hayır" diyemeyeceğim bir lezzet, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler.
Günün her saati severek yiyebilirim. Şu anda karnım aç nasıl da imrendim. Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilHmmm cok nefis..
YanıtlaSilEllerine saglik canim...
Arzucuğum eline sağlık. Bu aralar kızım çok merak sardı neredeyse iki günde bir yapıyorum seevgiler..
YanıtlaSilÇAY SOFRALARININ Bİ TANESİ :)
YanıtlaSilkandiliniz mübarek olsun canım
Sevgili Berna cığım güzel yorumun için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilSevgili Birsel ve İrem güzel yorumunuza teşekkür ederim.
YanıtlaSilElif çiğim beğenmene sevindim.
YanıtlaSilHandan cığım bende her öğün severek yiyorum kısırı.Yorumun için teşekkür ederim.
YanıtlaSilMine ciğim bende çok sık yapıyorum.Yorumun için teşekkür ederim.
YanıtlaSilSevgili Nunu,bencede çay sofralarının vazgeçilmezi.Yorumun için teşekkür ederim.Miraç kandilimiz kutlu olsun.
YanıtlaSil