11 Nisan 2012 Çarşamba

ÇİLEK SOSLU PASTA




  Sevgide güneş gibi ol,


dostluk ve kardeşlikte
akarsu gibi ol,


hataları örtmede gece gibi ol,
tevazuda toprak gibi ol,


öfkede ölü gibi ol,
her ne olursan ol,
ya olduğun gibi görün,


ya göründügün gibi ol.


Hz. MEVLÂNA 
...............
İyi akşamlar sevgili arkadaşlar.Çilek mevsimi geldi ,çilekli tarifler bloglarda yerini almaya başlayacak.Benimde ilk tarifim çilekli pastam olsun istedim.Sağlıkla kalın...


PASTAMIZIN YAPIMI:

-PANDİSPANYA İÇİN MALZEMELER:


-8 Yumurta
-2 Bardak şeker
-2 Bardak un
-1.5 Su bardağı nişasta
- 2 Paket kabartma tozu
-1 Vanilya
KREMASI:
-1Lt süt
-10 Yemek kaşığı un
-1.5 Su bardağı şeker
ÜZERİ İÇİN :
-2 Paket çilekli krem şanti
-10 Adet çilek
-2 Yemek kaşığı şeker
 YAPILIŞI:
 1)Keki: 8 yumurta ve 2 su bardağı şekeri köpürene kadar çırp.Sonra 2 paket kabartma tozu ,2 su bardağı unu ve 1,5 su bardağından bir parmak  az buğday nişastasınıda katıp iyice karıştır.Yağlanmış  tepsimizin içine harcı  boşaltalım ve pişirelim.
2)Kreması için: Bir litre  süt , 10 yemek kaşığı un , 1,5 su bardağı şekeri ocakta sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Puding kıvamına gelince altını kapatıyoruz.
3)2 paket krem şantiyi  1,5 su bardağı süt ile çırpıyoruz.
4)Çilek sosu: 10 çileği  ve 2 yemek kaşığı şekeri robotla püre haline getiriyoruz
5)Kek soğuyunca ortadan 2 ye ayırıyoruz.1 su bardağı şekerli suyla pastamızın 2 katınada ıslatıyoruz.Kremanın içine biraz krem şantiden katıyoruz.Kekin en alt katına bir miktar kremadan sürüp iyice yaydırıyoruz.1 muz ve 5-6 çileği küçük küçük dilimlere ayırıp kremanın üstüne koyuyoruz.Üzerine kekin diğer parçasını koyuyoruz , şerbetle ıslatıp  kremayla kaplıyoruz.Üzerine çilek aromalı krem şantiyi sürüyoruz.Krem şantinin üzerine döküp pastamızın her yanına yayılmasının sağlıyoruz.:)



AFİYET OLSUN...

19 yorum:

  1. çilek kokusunu alır gibi oldum :) ellerine sağlık güzel gözüküyor.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık cnm çok lezzetli gözüküyorr olsaydı şimdi yerdım:)

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık,çok güzel olmuş,sevgiler

    YanıtlaSil
  4. İlk olarak diğer bloğuna geçmişim.Daha sonra bu bloğunu gördüm canım.
    Profili de tam okumamışım sanırım:)
    Gökçe oğlun ve o blog da gökçenin sanırım:)

    Pastaya gelince nefis görünüyor,ellerine sağlık:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım...diğer blog oğlum Gökdeniz in...

      Sil
  5. Çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık. Hazır mevsimi gelmişken bol bol tüketmeli ve yeni tarifler denenmeli. Afiyetler olsun
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Nefis olmuş ellerine sağlık canım tabağı alıp gidiyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. .



    Merhaba arkadaşlar;
    Hepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
    kültürüne sahibiz Ülke olarak.
    Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
    duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
    çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
    Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
    arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
    yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
    elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
    değerli arkadaşlarımın sayesinde...

    "Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında

    ben http://safiyeile.blogspot.com/ blogumda ev sahibeliği
    yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
    beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
    gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
    yöreye ait olduğunu yazıp,
    bana haber verirseniz
    tariflerinizi severek yayınlayacağım.
    Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
    fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak

    safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...

    Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
    katılabilirsiniz...
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. katılmak istiyorum ,tarif göndereceğim.kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  9. şapırlop şupurlop tezgahlar çilek dolu yaşasın çilekler yaşasın böyle nefis pastalar

    YanıtlaSil
  10. Offff diyorum.
    Katıl, kesin çok beğenilir diyorum.

    Ada kız ın annesi Çiğdem

    YanıtlaSil
  11. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Çilekli tatlara hiç hayır diyemem. Her şeye de çok yakışıyor.
    Mevlana'nın bu öğütlerini yaşamımıza uygulayabilsek yaşam ne güzel olur.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  13. Çilekli pastaya herhalde kimse hayır demez, hem hafif hem lezzetli.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil